Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPK PZC
  • 12.09.2013.

Privatizirana posljednja tvrtka IPK Osijek

U obnovu i opremanje laboratorija u IPK PZC uloženo je u posljednje četiri godine 15 milijuna kuna, a kada je IPK Osijek počeo odumirati, tako je prestala i svrha postojanja IPK PZC-a

Foto: RGBStock.com
  • 747
  • 50
  • 0

IPK PZC, Poljoprivredno-znanstveni centar, posljednja je tvrtka iz sustava nekadašnjeg poljoprivredno-prehrambenog kombinata IPK Osijek d.d., koji je sada u stečaju, a u kojoj je završen proces konsolidacije, restrukturiranja i privatizacije.

Imovinu i radnike ustupili su dvjema državnim tvrtkama, Zavodu za sjemenarstvo i rasadničarstvo i Zavodu za tlo, odnosno Agenciji za poljoprivredno zemljište. "Konsolidacija, restrukturiranje, privatizacija i prijenos imovine IPK PZC-a s oko 200 ha poljoprivrednog zemljišta koje ima u zakupu i s oko 100 radnika završena je prije dva mjeseca" kaže Drago Pleš, bivši predsjednik Uprave IPK Osijek d.d. za Glas Slavonije.

Valja podsjetiti da je za vrijeme postojanja IPK Osijek, IPK PZC bio respektabilna i jedinstvena znanstveno-istraživačka institucija. Naime, u IPK PZC-u obavljalo se između ostalog ispitivanje sjemena i sadnog materijala te tala za potrebe cijelog tog bivšeg osječkog kombinata.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

IPK PZC IPK Osijek Zavod za sjemenarstvo Drago Pleš

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.