AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Prilika da mali OPG-ovi dođu u velike trgovačke lance!

Prilika da mali OPG-ovi dođu u velike trgovačke lance!

Shop-in-shop

Prilika da mali OPG-ovi dođu u velike trgovačke lance!

Datum: 07.12.2017. 10:25

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Mali proizvođači dobivaju priliku plasirati svoje proizvode u tzv. trgovini u trgovini. Želite li i vi postati dijelom ove priče?

Hrvatska u petak, 15. prosinca, dobiva prvu specijaliziranu shop-in-shop trgovinu u kojoj će se pronaći samo proizvodi malih proizvođača s velikim naglaskom na sezonski asortiman. Tzv. trgovina u trgovini otvorit će svoja vrata u prostoru velikog trgovačkog centra Konzum, na 120 četvornih metara u zagrebačkoj Dubravi.

Projekt iza kojega stoji Klaster Mali hrvatski proizvođač (no podržava ga, neslužbeno doznajemo, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika i Hrvatska poljoprivredna komora), otvorila je i natječaj za male dobavljače (vlasnike OPG-ova) koji kroz shop-in-shop mogu plasirati svoje proizvode. Količina proizvoda nije ograničenje, cijenu diktira proizvođač te individualno dogovara uvjete vezane za svoje prozvode.

Koncept koji vani funkcionira već 30 godina

"Zapravo želimo stvoriti ambijent tržnice. Koncept shop-in-shop nije ništa novo, vani funkcionira već 30 godina, a kako je navika ljudima kupovati u shopping centrima odlučili smo to spojiti. Tko hoće kupit će primjerice domaće mlijeko kod nas, a ne u trgovini", doznajemo neslužbeno jer je za sad, upozorili su nas, dogovoreno da se ne ide van s previše informacija s obzirom da je riječ o pilot projektu.

Ipak, otkrili su nam da priču nikako ne treba vezivati uz Konzum. Konzum je samo najmodavac prostora, a shop-in-shop je vlastita trgovina s vlastitim uredom. Na "tržnici" će se, doznajemo, moći kupiti pekarski proizvodi, voće, povrće, meso i mesne prerađevine, sir i proizvodi od mlijeka, mlijeko, prehrana (jaja, brašno, džemovi, rezanci, mlinci, sol, začini), slastice, jestiva ulja (maslinovo, bučino, suncokretovo), pčelinji proizvodi, riba, zimnica, alkoholna i bezalkoholna pića, vino, pivo, čajevi, prirodna kozmetika, rukotvorine, suveniri, ali i sve ono što se može smatrati tradicionalnim proizvodom, a uklapa se u koncept.

Ideja je, doznajemo, otvoriti sveukupno 22 shop-in-shopa diljem Hrvatske te na taj način približiti ljudima domaće proizvode. Proizvođači koji mogu i žele biti dijelom ove priče, javiti se mogu na e-mail marko.spiljar@mhp.hr

Potrebne priloge za prijavu pronađite u dokumentima ispod teksta.

Foto: Bigstockphoto/Julia Sudnitskaya

Broj pregleda članka: 2362; Uspješnost članka: 308.1

Tagovi: Domaći proizvod, Shop-in-shop, HMP

Ključne riječi članka: prilika, da, mali, opg, ovi, dodju, u, velike, trgovacke, lance, doznajemo, proizvodi, koncept, hrvatska


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Dokumenti Prilika da mali OPG-ovi dođu u velike trgovačke lance!

Prilog 3 - ponuda

Prilog 3 - ponuda
veličina datoteke: 0.01 MB

Prilog 4 - info obrazac za dobavljače

Prilog 4 - info obrazac za dobavljače
veličina datoteke: 0.07 MB