Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Shop-in-shop
  • 07.12.2017. 10:25

Prilika da mali OPG-ovi dođu u velike trgovačke lance!

Mali proizvođači dobivaju priliku plasirati svoje proizvode u tzv. trgovini u trgovini. Želite li i vi postati dijelom ove priče?

Foto: Bigstockphoto/Julia Sudnitskaya
  • 2.861
  • 137
  • 0

Hrvatska u petak, 15. prosinca, dobiva prvu specijaliziranu shop-in-shop trgovinu u kojoj će se pronaći samo proizvodi malih proizvođača s velikim naglaskom na sezonski asortiman. Tzv. trgovina u trgovini otvorit će svoja vrata u prostoru velikog trgovačkog centra Konzum, na 120 četvornih metara u zagrebačkoj Dubravi.

Projekt iza kojega stoji Klaster Mali hrvatski proizvođač (no podržava ga, neslužbeno doznajemo, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika i Hrvatska poljoprivredna komora), otvorila je i natječaj za male dobavljače (vlasnike OPG-ova) koji kroz shop-in-shop mogu plasirati svoje proizvode. Količina proizvoda nije ograničenje, cijenu diktira proizvođač te individualno dogovara uvjete vezane za svoje prozvode.

Koncept koji vani funkcionira već 30 godina

"Zapravo želimo stvoriti ambijent tržnice. Koncept shop-in-shop nije ništa novo, vani funkcionira već 30 godina, a kako je navika ljudima kupovati u shopping centrima odlučili smo to spojiti. Tko hoće kupit će primjerice domaće mlijeko kod nas, a ne u trgovini", doznajemo neslužbeno jer je za sad, upozorili su nas, dogovoreno da se ne ide van s previše informacija s obzirom da je riječ o pilot projektu.

Ipak, otkrili su nam da priču nikako ne treba vezivati uz Konzum. Konzum je samo najmodavac prostora, a shop-in-shop je vlastita trgovina s vlastitim uredom. Na "tržnici" će se, doznajemo, moći kupiti pekarski proizvodi, voće, povrće, meso i mesne prerađevine, sir i proizvodi od mlijeka, mlijeko, prehrana (jaja, brašno, džemovi, rezanci, mlinci, sol, začini), slastice, jestiva ulja (maslinovo, bučino, suncokretovo), pčelinji proizvodi, riba, zimnica, alkoholna i bezalkoholna pića, vino, pivo, čajevi, prirodna kozmetika, rukotvorine, suveniri, ali i sve ono što se može smatrati tradicionalnim proizvodom, a uklapa se u koncept.

Ideja je, doznajemo, otvoriti sveukupno 22 shop-in-shopa diljem Hrvatske te na taj način približiti ljudima domaće proizvode. Proizvođači koji mogu i žele biti dijelom ove priče, javiti se mogu na e-mail marko.spiljar@mhp.hr

Potrebne priloge za prijavu pronađite u dokumentima ispod teksta.

Foto: Bigstockphoto/Julia Sudnitskaya


Dokumenti


Tagovi

Shop-in-shop HMP Domaći proizvod


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo