Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 07.08.2023. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Daruvar

Prijavljena za subvencijske prijevare na mjeri ruralnog razvoja plus još dva kaznena djela

Osim toga, piše policija, prijavila je krađu traktorske prikolice koja uopće nije bila u njezinom vlasništvu

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 11.474
  • 632
  • 0

Policijski službenici Policijske postaje Daruvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakinjom hrvatskom državljankom iz okolice Daruvara koja je u lipnju ove godine lažno prijavila kazneno djelo krađe, odnosno ona je prijavila krađu predmeta koji nikada nije ni imala u stvarnom vlasništvu.

Kako neslužbeno doznaje mojportal.hr riječ je o traktorskoj prikolici. "Također je utvrđeno da je počinila i kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja tako što je 2018. godine zaključila ugovor o kupoprodaji tog predmeta, iako nije bila stvarni vlasnik, a potom je pisano izjavila da je vlasnik te je tako na temelju ovjerenih neistinitih izjava dovela u zabludu javno tijelo čime je ostvarila određena prava", navode iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Nadalje je utvrđeno kako je počinila i kazneno djelo subvencijska prijevara tako što je kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koristila mjeru ruralnog razvoja za mala poljoprivredna gospodarstava, na način da je dobila bespovratna sredstva za kupovinu potrebnog predmeta koji zapravo nikada nije kupila.

Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorijama, osobnih prijevoznih sredstva koja su u njenom vlasništvu, navode iz PU.

Protiv 57-godišnjakinje Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnosi se prijava zbog triju počinjenih kaznenih djela: lažno prijavljivanje kaznenog djela, ovjeravanje neistinitog sadržaja te subvencijska prijevara.


Tagovi

PU bjelovarsko-bilogorska Traktroska prikolica Subvencijska prijevara Vlasništvo Policija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Evo 7 načina kako obilježiti današnji Međunarodni dan bioraznolikosti!

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se danas, 22. 5., uz temu "Budi dio plana" i poziv na provedbu Globalnog okvira za bioraznolikost -  kojim bi se planetar...

Više [+]