Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjogojstvo
  • 26.07.2013.

Prestanak agonije na Farmi Senkovac

Otvoren stečaj na Farmi Senkovac d.o.o.

Foto: Stock.xchng
  • 504
  • 45
  • 0

Agonija na farmi svinja u Senkovcu prestaje jer bi danas trebale stići dva šlepera hrane za životinje. Prema riječima Franje Otročka na Trgovačkom sudu u Bjelovaru otvoren je stečaj te se traži novi kupac ili zakupac za farmu. Farma posjeduje 550ha zemljišta u koncesiji te bi se na njoj moglo izgraditi postrojenje za bioplin.

Hrana je dostatna za nekoliko dana prehrane životinja i nije adekvatna. Na farmi se nalazi 20 000 svinja koje ugibaju od gladi, a one koje su na životu hrane se lešinama. Vlasnik farme je Zoran Cikuš, koji trenutno zapošljava 68 djelatnika.

Otvaranjem stečaja na Farmi Senkovac d.o.o. radnici će dobiti svoja prava te bi se uzgoj stoke i proizvodnja trebali nastaviti.

O situaciji koja je zadesila farmu obaviještena su nadležna tijela Ministarstva poljoprivrede te je sazvan sastanak za ponedjeljak na kojem bi se trebala riješiti konačna situacija i hitno pronaći kupac ili zakupac. vlasnik nekretnina, pokretnina i matičnog stada je HYpo Alpe Adria banka.

Foto: Stock.xchng


Tagovi

Farma Senkovac Stečaj Hrana Radnici


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)