• Ivan Vilibor Sinčić
  • 09.12.2014. 15:05

Predsjednički kandidat koji uzgaja batat!

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić se aktivno bavi i organskom poljoprivredom, a u središtu interesa su mu i obnovljivi izvori energije.

Foto: Borna Filić, Pixsell.hr
  • 2.240
  • 766
  • 0

Ivan Vilibor Sinčić dugogodišnji je građanski aktivist i predsjednički kandidat Živog zida na ovogodišnjim izborima.

Osim što organizira i koordinira rad građanske inicijative koja je sada prerasla i u političku stranku, a koja aktivno sprečava deložacije bankama dužnih građana, Ivan Sinčić se aktivno bavi i organskom poljoprivredom, a u središtu interesa su mu i obnovljivi izvori energije.

U njima vidi tehnološki temelj svijeta koji će svakom čovjeku pružiti slobodu, besplatnu energiju, očuvan okoliš i istinska prava čovjeka.

Između ostalog, bavi se uzgojem batata, karela i drugog povrća. Tijekom manje od tri godine djelovanja, zajedno sa Živim zidom uspio je spriječiti više od stotinu zakazanih deložacija građana, a zbog svojih političkih djelatnosti pet puta je privođen.

Aktivno surađuje i s mnogim udrugama za zaštitu ljudskih prava i aktivističkim organizacijama. Prema svemu sudeći, ovaj autsajder je svojim primjerom pokazao da mu je održiva poljoprivreda visoko na ljestvici prioriteta, a tko zna što sve možemo očekivati od njega ukoliko se njegova kandidatura pokaže kao pun pogodak.

Foto: Borna Filić, Pixsell.hr


Povezana biljna vrsta

Batat

Batat

Sinonim: Batato, slatki krumpir | Engleski naziv: Sweet potato | Latinski naziv: Ipomea batatas

Batat je višegodišnja kultura koja pripada porodici slakova (Convolvulaceae). Potječe iz Srednje i Južne Amerike. U Europi je do nedavno bio relativno nepoznata kultura te je... Pročitaj više »

Tagovi

Predsjednički izbori Ivan Vilibor Sinčić Batat Organska poljoprivreda Obnovljivi izvori energije Živi zid Aktivizam


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nastavak sa češnjakom - i dalje izgleda dobro