Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan polja Petrokemije
  • 19.09.2013. 12:04

Pravilna gnojidba povećava prinose za 50 posto

Pravilna gnojidba daje za 50 posto povećanje prinosa

Foto: RGBStock.com
  • 540
  • 52
  • 0

Pravilna gnojidba daje za 50 posto povećanje prinosa, rečeno je jučer na Danu Petrokemije koji je održan na Poljoprivrednom institutu Osijek. Krešimir Gojković, predsjednik Znanstvenog vijeća, u ime domaćina, pozdravio je okupljene i pritom istaknuo važnost gnojidbe i navodnjavanja, agrotehničkih mjera kojima se može iskoristiti genetski potencijal hibrida kukuruza i sorata soje.

Soja i kukuruz su kulture na kojima se u višegodišnjim pokusima ispituje utjecaj navodnjavanja i gnojidbe na visinu i kvalitetu prinosa. Voditelj istraživanja je dr. sc. Marko Josipović s Poljoprivrednog instituta, dok Petrokemijin tim predvodi mr. sc. Biserka Stojić.

Cilj ove suradnje je istražiti sinergiju kultivara, navodnjavanja i gnojidbe te intenzitet pojave bolesti i štetnika. Nakon niza predavanja uslijedila je rasprava gdje je istaknuta važnost ovakvih višegodišnjih interdisciplinarnih poljskih istraživanja, ali i transfer postignutih rezultata i saznanja do poljoprivrednih proizvođača putem djelatnika Poljoprivredne savjetodavne službe i specijaliziranih medija te obilazak pokusa.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Petrokemija Gnojidba Krešimir Gojković Marko Josipović


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]