Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potres na farmi
  • 28.12.2020. 13:20
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja

Potres zabilježila kamera na farmi pilića - nije baš ugodan prizor

Za sada, srećom, nije bilo uginuća, otkrio je vlasnik OPG-a Kokin dom, Marko Čaić objavivši snimku trenutka potresa na samoj farmi.

Foto: Facebook/OPG Kokin dom
  • 29.856
  • 1.568
  • 0

Jačinu potresa koji je jutros pogodio područje Petrinje i Siska zabilježile su i kamere na peradarskoj farmi OPG Kokin dom. 

Kako se vidi na snimci koju je objavio vlasnik OPG-a Marko Čaić, piliće je itekako uznemirio snažan potres koji je zabilježen jutros u 6 sati i 28 minuta, jačine 5 prema Richteru s epicentrom 5 kilometara jugozapadno od Petrinje i 12 kilometara od Siska odnosno u selu Strašnik na Banovini.

Nakon njega, slijedila su još dva jačine 4,7 i 4,1 na istom epicentralnom području. 

Za sada, srećom, nije bilo uginuća, otkrio je na facebooku. 

Prema onome što se zasad zna, ozlijeđenih u potresu nema, vatrogasci su na terenu te saniraju posljedice, a u Petrinju i Sisak stigao je i sam državni vrh. Šteta se tek procjenjuje, a u Petrinji, gdje se nalazi i navedena farma, najviše je stradao sami centar te stariji objekti, mahom u državnom vlasništvu. Velike štete su i na privatnim objektima.

A kako je potres izgledao na farmi pilića, pogledajte ovdje. 


Tagovi

Potres Farma pilića OPG Kokin dom Marko Čaić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]