Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrazovanje poljoprivrednika
  • 13.03.2014. 15:50

Postani stručnjak za poljoprivredu i šumarstvo!

Četverogodišnje školovanje osposobljava mlade za poljoprivrednog tehničara biljne proizvodnje, poljoprivrednog tehničara-fitofarmaceuta, veterinarskog tehničara, šumskog tehničara i prehrambenog tehničara

  • 486
  • 75
  • 0

Još jedna školska godina bliži se kraju i mnogi osmoškolci razmišljaju kamo dalje. Da bi im u tome pomogli, poglavito onima koji žele nastaviti školovanje u jednoj od škola koje obrazuju kadrove u poljoprivredi i šumarstvu ili sličnim zanimanjima, upoznat ćemo Vas s mogućnostima školovanja u srednjoj školi Braće Radić u Kaštel Štafiliću. Škola je kapaciteta oko 450 učenika koji se u veoma dobrim i suvremenim metodama školuju za slijedeće profile.

Kroz trogodišnje obrazovanje stiču se zvanja za voćara, vinogradara, cvjećara, vrtlara, mesara, pekara i konditora. Nakon četverogodišnjeg školovanja postaje se poljoprivredni tehničar biljne proizvodnje, poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut, veterinarski tehničar, šumski tehničar i prehrambeni tehničar. Nakon završetka ovog školovanja učenici stječu veoma solidno znanje i mogu se upisati na bilo koji fakultet ili veleučilište.

Pored navedenih zanimanja može se pohađati i razred opće gimnazije. U krugu škole nalazi se i đački dom s 120 ležaja za one koji se upisuju iz udaljenijih mjesta. Sličnih ustanova ima u Hrvatskoj nekoliko, ali niti jedna s tako širokim izborom zanimanja. Uređene i funkcionalne učionice, laboratorij i kabineti, vlastiti plastenik i podrum u kojima učenici stječu praksu, doista je velika prednost. Pored toga škola veoma dobro surađuje s Institutom za jadranske kulture, što pak omogućuje iznimno kvalitetno izvođenje nastave, sve navedeno je sigurno jamstvo da iz škole izlaze dobro obrazovani kadrovi.

Ravnatelj škole sa svojim suradnicima već niz godina uspijeva održati veoma visok ugled škole i kadrovi koji su se u njoj školovali danas rade na veoma odgovornim radnim mjestima, jer su završili visoko školovanje. Mnogi od njih su veoma sposobni privatni gospodarstvenici i njihov udio u sveukupnom hrvatskom gospodarstvu je velik. Vrata škole su otvorena za sve zainteresirane s područja Hrvatske. Pored redovitog školovanja vrši se i obrazovanje odraslih osoba što onima koji se već bave određenim zanimanjima omogućuje da upotpune i steknu potrebno znanje.


Tagovi

Poljoprivredni tehničar Obrazovanje odraslih Fitofarmaceut Kaštel Štafilić Veterinarski tehničar Šumski tehničar Biljna proizvodnja Plastenik Srednja škola "Braće Radić"


Autor

Tomislav Drezga

Više [+]

Dugogodišnji suradnik brojnih časopisa kao što su: Nova Zemlja, Zadrugar, glasilo Zadružnog Saveza Dalmacije, Glas slavonije - Agro Glas, Gospodarski list, Nova zadruga. Novinarstvom se bavi od 1989. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.