• Savjetovanje
  • 26.01.2021. 16:30

Poljoprivredno zemljište: Pravilnik o vođenju registra evidencije ugovora i naplate

U javnom savjetovanju je Pravilnik kojim se definiraju obveze i način postupanja vođenja registra evidencije ugovora i naplate za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH.

Foto: Renata Prusina
  • 1.391
  • 79
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje na temu Pravilnik o načinu vođenja registra evidencije ugovora i naplate, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede. Registar je, naime, izvor informacija i jedinstvena elektronička evidencija svih ugovora po svim oblicima raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske 

Cilj savjetovanja, navode, je omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na navedeni prijedlog. "Njime se definiraju obveze i način postupanja jedinica lokalne samouprave, jedinice regionalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede kod vođenja registra evidencije ugovora i naplate za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH“, pojašnjavaju.

Prijedlogom se propisuje i sadržaj te način vođenja navedenog registra.

Subjekti upisa su tijela koja u ime RH sklapaju ugovore, a to su Ministarstvo i jedinica lokalne/regionalne samouprave. Oni su dužni u roku od pet dana od dana sklapanja ugovora odnosno nastanka promjene u odnosu na ugovor, u Registar upisati sve metapodatke iz ugovora i podatke promjena te u elektroničkom obliku priložiti primjerak ugovora, primjerak aneksa ugovora, obavijesti o raskidu ugovora, gospodarski program, zapisnik o uvođenju u posjed, nagodbe u vezi otplate duga, rješenja o stečajnom postupku, postupke prisilne naplate i drugu dokumentaciju koja prati ugovor.

Više o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Predviđeno trajanje savjetovanja je do 5. veljače 2021. kako bi se u što kraćem roku uspostavila evidencija ugovora i omogućila kontrola i praćenje korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, a otvoreno je do 6. veljače 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Savjetovanje Pravilnik Registar Subjekti Poljoprivredno zemljište


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB