Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 04.11.2013. 12:30

Poljoprivrednici kažnjeni zbog prosvjeda

Poljoprivrednici koji su sudjelovali u dvotjednim blokadama prometnica zaprimili novčane kazne

  • 840
  • 103
  • 0

Iz mnoštva poljoprivrednih prosvjednika 20-tak njih dobilo je novčane kazne. Među okrivljenicima nalaze se Antun Laslo, predsjednik ZUSSB-a, Matija Brlošić, predsjednik Poljoprivredne komore i čelnik Brazde te Željko Fabric.

Prijedlozi za novčane kazne izrečene su u visini 10.000 do 15.000 kuna, pri čemu je Laslo prošao najgore i zaprimio najvišu kaznu od svih.

Zbog neprijavljivanja prosvjeda udarili su ih po džepu, a Laslo ističe kako su na ceste izašli spontano i samoinicijativno, bez isticanja imena na čelu prosvjeda. „Prvo smo se s traktorima okupili na strnjaku, uz cestu, zatim je okupljena većina izglasala da se ipak prebacimo na cestu“, ističe Laslo.

Prema navodima iz Glasa Slavonije sva trojica okrivljenika na Prekršajnom sudu izjavili su da se ne osjećaju krivima te istaknuli da pojedinačno odgovornih za prosvjede nema. Od njih je zatraženo da svaki pozove pet svjedoka.

Laslo ističe da kaznu ne planira platiti nego će ukoliko i dođe do toga tražiti zamjenu za društveno koristan rad, jer kako kaže „Ako Čobi može guliti krumpir u pučkoj kuhinji, mogu i ja“, misleći pri tome na bivšeg ministra, Petra Čobankovića. Napominje kako ne bi bježao od odgovornosti i prijave prosjeda da uistinu stoji iza organizacije.
„U ovom slučaju mogu odgovarati samo za sebe kao prosvjednik i ništa više“, riječi su Brlošića.

Ističu kako će u slučaju dosuđivanja novčanih kazni uložiti žalbe i angažirati odvjetnike.


Tagovi

Prosvjedi Poljoprivrednici Novčane kazne Traktori


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]