Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • E-poljoprivredna iskaznica
  • 25.04.2019. 13:15

Poljoprivrednici dobivaju e-iskaznicu!

Zamišljena je kao službeni dokument hrvatskih poljoprivrednika, izgledat će poput nove osobne iskaznice i imati mogućnost digitalnog potpisa, što znači da više nećete morati slati dokumente poštom ili odlaziti u urede Agencije radi poticaja, otkrio je ministar.

Foto: Depositphotos/jes2uphoto (ilustracija)
  • 3.083
  • 361
  • 0

Poljoprivrednici neće više morati dolaziti na šaltere zbog poticaja. Naime, kako doznaje Jutarnji, Ministarstvo poljoprivrede do kraja travnja planira raspisati natječaj za gradnju novog upravljačko-informacijskog sustava i izradu e-poljoprivredne iskaznice. Tzv. e-iskaznica, zamijenit će postojeće tri - zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za pesticide, a izdavati se nositeljima ili odgovornim osobama poljoprivrednih gospodarstava. 

Da će od iduće godine zaživjeti e-iskaznica, potvrdio je na svom profilu i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

"Odlučili smo izraditi e-poljoprivrednu iskaznicu koja će objediniti sve podatke o poljoprivrednicima, olakšati procese dobivanja potpora, ali i omogućiti nam bolju kontrolu. U funkciji bi trebala biti sljedeće godine! Zamišljena je kao službeni dokument hrvatskih poljoprivrednika, izgledat će poput nove osobne iskaznice i imati mogućnost digitalnog potpisa, što znači da više nećete morati slati dokumente poštom ili odlaziti u urede Agencije radi poticaja. Izrada vas neće koštati ništa", napisao je Tolušić. 

Najvažniji je dio projekta, piše Jutarnji, bit će uspostava jedinstvenog upravljačko-informacijskog sustava. Proces gradnje sustava provodit će se u fazama, a prva faza, koja će se realizirati tijekom 2020., obuhvaća razvoj rješenja za potpuno elektroničko podnošenja zahtjeva za potporu, uspostavu funkcionalnosti elektroničkog potpisivanja te sustav za korištenje plavog dizela i evidenciju uporabe pesticida, navode između ostalog. 


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

E-poljoprivredna iskaznica Tomislav Tolušić Službena iskaznica Poticaji


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).