Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljo-nova
  • 07.03.2019. 13:30

Poljo-nova kupce i zaposlenike vodila u DEUTZ-FAHR i KUHN tvornice!

Tvrtka Poljo-nova omogućila je svojim kupcima i zaposlenicima posjet tvornicama DEUZ-FAHR i KUHN. Što su sve mogli vidjeti, pogledajte u nastavku.

Foto: Poljo-nova
  • 1.631
  • 251
  • 0

Tvrtka Poljo-nova omogućila je svojim kupcima i zaposlenicima posjet tvornicama DEUTZ-FAHR i KUHN. Putovanje je počelo polaskom udobnog autobusa iz poslovnice Đakovo, a u sjedištu firme u Sesvetama autobus je popunjen putnicima, te se krenulo preko Slovenije i Austrije do Gunzburga u Njemačkoj, gdje je u hotelu Viena House organizirano noćenje i večera u obližnjem tradicionalnom restoranu.

Ujutro, sljedećeg dana sudionicima je predstavljen novi i super moderni DEUTZ-FAHR proizvodni pogon u Luingenu koji proizvodi traktore serija 6, 7 i 9. Proizvodni pogon potpuno je prilagođen radnicima na način da smanjuje fizički napor, a povećava efikasnost. Maksimalno robotizirane proizvodne trake zajedno s komorama za lakiranje i testnim poligonom omogućuju maksimalnu sigurnost, preciznost i izlaznu kvalitetu proizvedenih traktora, a mogućnost pogreške svedena je na minimum ili je gotovo nema. DEUTZ-FAHR ARENA opremljena je izložbenim prostorom u kojem se nalaze gotovo svi primjerci novih serija traktora, te žitni kombajni proizvedeni u Hrvatskoj. U areni se nalazi i DEUTZ-FAHR muzejski prostor, trgovina s DEUTZ-FAHR opremom i promotivnim materijalima, te moderni restoran gdje se ručalo.

dc
DUTZ-FAHR ARENA pruža ugođaj kao u kino dvorani

Prezentacijski prostor u sklopu DEUTZ-FAHR ARENE maksimalno je uređen i prilagođen za fokus na prezentacijske programe,  dok je ozvučenost prostora na maksimalnoj razini. Ugođaj kao u kino dvorani pruža maksimalnu mogućnost kvalitetne prezentacije i bolju koncentraciju promatrača u ugodnom ambijentu. 

DEUTZ-FAHR kao jedan od vodećih proizvođača traktora već se dokazao kvalitetom i izradom samih traktora, ali dizajn interijera i eksterijera samih proizvodnih i izložbenih prostora zaustavlja dah svakog prolaznika i posjetitelja.

Po završetku posjete Lauingenu, putovanje je nastavljeno prema Francuskoj i tvornici priključnih strojeva KUHN u Saverneu. 

fv
Povijest DEUTZ-FAHR traktora

U KUHN tvornici vidjeli detaljne postupke izrade strojeva

KUHN kao vodeći svjetski proizvođač priključnih strojeva za traktore predstavio im je svoje skladišne prostore i linije za sastavljanje strojeva u Monswilleru i proizvodni prostor u Saverneu. Apsolutna dominacija KUHN-a na svjetskoj sceni predstavljena je u izložbeno-prezentacijskoj dvorani u Monswilleru. Kroz prezentaciju je prikazana povijest razvoja KUHN korporacije te njihov put uspjeha prema prvom mjesto u proizvodnji priključnih strojeva europskom tržištu. Predstavljena je najmodernija tehnologija u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje, od primarne i sekundarne obrade tla pa do strojeva za zaštitu bilja, te strojeva za manipulaciju zelenom masom. 

vf
Izložbeni strojevi u KUHN tvornici

Prezentacija kroz glavnu tvornicu u Saverneu omogućila je upoznavanje s načinom i tehnologijom proizvodnje različitih dijelova za različite strojeve pod KUHN-ovom ingerencijom. Detaljno su opisani postupci od same pripreme kalupa, lijevanja kalupa pa do završne obrade i gotovog proizvoda za montiranje na određeni priključni stroj. Maksimalno kompjuterizirana proizvodna linija omogućuje visoku efikasnost uz minimalno fizičko umaranje dok najteže poslove preuzimaju strojevi. Apsolutno opsegom zadivljujuća višefazna i koordinacijski zahtjevna proizvodnja utječe na osjećaj divljenja kod promatrača.

Nakon programa u KUHN-u, turistički se otišlo do Strasbourga 

S obzirom na to da je Strasbourg samo tridesetak kilometara udaljen od Savernea, određeno je popodne za  razgledavanje središta Strasbourga. Upoznavanje stare jezgre grada Strasbourga započelo je s turističkim vodičima ispred katedrale. Tradicionalan specifičan način gradnje stambenih objekata kroz ulice i uličice otvara put do katedrale Gospe od Strasbourga (gotička građevina građena od 1187. do 1439.g. s astronomskim satom iz 16. stoljeća i rozetom). Fascinantna gradnja i mnogi detalji čine ovu katedralu posebnom kao i povijest koju su nam prenijeli turistički vodiči. Šetnjom uz vodene kanale koji okružuju staru jezgru grada i kroz priču turističkih vodiča upoznali su povijesni razvoj grada te ključne djelatnosti na kojima je taj razvoj temeljen. Upoznavanje sa Strasbourgom završeno je večerom u restoranu "LE SCHNOCKELOCH" koji je smješten uz "Lažni kanal".

Više fotografija s putovanja pogledajte u galeriji ispod teksta.


Fotoprilog


Tagovi

Poljo-nova Obilazak tvornice DEUTZ-FAHR traktor KUHN Priključni strojevi


Partner

Poljo-nova d.o.o.

Industrijska cesta 34, 10360 Sesvete, Hrvatska
tel: +385 1 2040 280, e-mail: info@poljonova.hr web: http://poljonova.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]