Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budućnost hrvatskog sela
  • 14.01.2016. 10:30

Politički okvir za razvoj OPG-a je dogovoren

Kovač: Posebno nas zanima definiranje početka prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim gospodarstvima te stvaranje bolje poslovne klime!

  • 1.207
  • 231
  • 0

Stvoriti okruženje za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, vratiti ljude na selo, povećati broj OPG-ova, osnovati poljoprivrednu banku, povećati proizvodnju hrane i smanjiti uvoz. Ovo su samo neki od izazova koji su stavljeni pred hrvatske političare i poljoprivrednike u aktualnoj godini.

Politički okvir za provedbu programa obnove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u čijoj su izradi aktivno sudjelovali članovi Udruge Život, već je dogovoren, stoga se uskoro očekuje usvajanje strategije razvoja OPG-ova, izglasavanje zakona te redovna i cjelovita isplata poticaja.

Početak prodaje zemljišta OPG-ima

"Posebno nas zanima definiranje početka prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim gospodarstvima te stvaranje bolje poslovne klime, od poreznog sustava do fer odnosa na tržištu, redovitije isplate i likvidnosti OPG-ova", rekao je Miroslav Kovač, tajnik Udruge Život.

Jedan od najvažnijih ciljeva Udruge Život je preoblikovanje Hrvatske poštanske banke u poljoprivrednu banku. "To je institucija koja bi dobro došla hrvatskom selu zbog povoljnijih, brzih i malih kredita, obrtnih sredstava koja se moraju što prije sliti u obiteljska poljoprivredna gospodarstva kako bi ona prije svega opstala, a kasnije se i razvijala", istaknuo je Kovač.

Hoće li ovi prijedlozi uskoro biti usvojeni ili odbijeni, na kraju će biti politička odluka.


Tagovi

Miroslav Kovač Udruga "Život" Poljoprivredna banka Hrvatska poštanska banka


Autorica

Maja Đurić

Više [+]

Novinarstvom se bavi već nekoliko godina, a specijalizacija su joj poljoprivredne teme. Suradnica je mnogih medija vezanih za agrar.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!