AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Plenković: treba otkupljivati više domaćeg povrća

Plenković: treba otkupljivati više domaćeg povrća

Podravka d.d.

Plenković: treba otkupljivati više domaćeg povrća

Datum: 26.08.2017. 13:30 |

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Predsjednik Vlade je tijekom posjeta tvornici kazao kako će Vlada pomoći u nabavi novih proizvodnih linija kako bi Podravka mogla otkupiti što više domaćih poljoprivrednih proizvoda.

"Vlada Republike Hrvatske pomoći će tehnološki napredak u Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu, kao i njima sličnima, kako bi se nabavio dovoljan broj proizvodnih linija, a one dugoročno osigurale otkup hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u stopostotnom iznosu kroz nekoliko godina", istaknuo je između ostalog premijer Andrej Plenković prilikom posjeta spomenutoj tvornici za preradu povrća u Varaždinu, koja već pedeset godina djeluje u sklopu koprivničke Podravke, a koju je obišao u pratnji predsjednika podravkine Uprave Marina Pucara.

Sve više poljoprivrednika s ludbreškog i varaždinskog područja

"Ovo je dobar primjer suradnje između dviju županija, Varaždinske i Koprivničko - križevačke, na području gospodarstva i poljoprivrede. Jer važna je brzina kojom hrana stiže od polja do stola kao svojevrsna logika hrvatske poljoprivrede.Time želimo omogućiti, da Podravka i slične kompanije mogu otkupiti većinu naših poljoprivrednih proizvoda koji u tvornicu dolaze i iz drugih dijelova Hrvatske", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Nakon toga posjetio je i Koprivnicu, gdje je o istoj temi razgovarao i s koprivničko - križevačkim županom Darkom Korenom. Još jednom je naglašeno kako je Podravka iznimno važna za hrvatsku poljoprivredu, jer jedan od naših najvažnijih ciljeva je da u proizvodima te tvrtke, kako onima za domaće tržište, tako i onima za izvoz, bude što više hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

U tvonici Kalnik u tijeku je glavni dio sezone prerade povrća s hrvatskih polja, proizvedenog u suradnji s kooperantima Podravke. Zaposleno je 250 ljudi od čega 120 sezonaca. Podravka je za tu svoju tvornicu ove godine velike količine proizvoda, posebno krastavaca kornišona i crvene paprike, osigurala zahvaljujući suradnji zadruga i kooperanata s područja Varaždinske županije.

Foto: Vlada RH i Podravka

Broj pregleda članka: 1259; Uspješnost članka: 210.45

Tagovi: Podravka, Kooperanti, Varaždin, Andrej Plenković, Kalnik, Darko Koren, Crvena paprika, Krastavci kornišoni, Proizvodne linije, Marin Pucar

Ključne riječi članka: plenkovic, treba, otkupljivati, vise, domaceg, povrca, proizvoda, podravka, poljoprivrednih, hrvatskih, povrća, hrvatske, plenković, poljoprivrednih proizvoda, hrvatskih poljoprivrednih proizvoda


Sandra Špoljar

Svi tekstovi autora

Autorica Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Slike Plenković: treba otkupljivati više domaćeg povrća

Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (32%)

Isuzu D-Max (12%)

Mitsubishi L200 (9%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (20%)

VW Amarok (19%)

Broj glasova: 259

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »