Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka d.d.
  • 26.08.2017. 13:30

Plenković: treba otkupljivati više domaćeg povrća

Predsjednik Vlade je tijekom posjeta tvornici kazao kako će Vlada pomoći u nabavi novih proizvodnih linija kako bi Podravka mogla otkupiti što više domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Vlada RH i Podravka
  • 1.329
  • 211
  • 0

"Vlada Republike Hrvatske pomoći će tehnološki napredak u Podravkinoj tvornici Kalnik u Varaždinu, kao i njima sličnima, kako bi se nabavio dovoljan broj proizvodnih linija, a one dugoročno osigurale otkup hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u stopostotnom iznosu kroz nekoliko godina", istaknuo je između ostalog premijer Andrej Plenković prilikom posjeta spomenutoj tvornici za preradu povrća u Varaždinu, koja već pedeset godina djeluje u sklopu koprivničke Podravke, a koju je obišao u pratnji predsjednika podravkine Uprave Marina Pucara.

Sve više poljoprivrednika s ludbreškog i varaždinskog područja

"Ovo je dobar primjer suradnje između dviju županija, Varaždinske i Koprivničko - križevačke, na području gospodarstva i poljoprivrede. Jer važna je brzina kojom hrana stiže od polja do stola kao svojevrsna logika hrvatske poljoprivrede.Time želimo omogućiti, da Podravka i slične kompanije mogu otkupiti većinu naših poljoprivrednih proizvoda koji u tvornicu dolaze i iz drugih dijelova Hrvatske", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Nakon toga posjetio je i Koprivnicu, gdje je o istoj temi razgovarao i s koprivničko - križevačkim županom Darkom Korenom. Još jednom je naglašeno kako je Podravka iznimno važna za hrvatsku poljoprivredu, jer jedan od naših najvažnijih ciljeva je da u proizvodima te tvrtke, kako onima za domaće tržište, tako i onima za izvoz, bude što više hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

U tvonici Kalnik u tijeku je glavni dio sezone prerade povrća s hrvatskih polja, proizvedenog u suradnji s kooperantima Podravke. Zaposleno je 250 ljudi od čega 120 sezonaca. Podravka je za tu svoju tvornicu ove godine velike količine proizvoda, posebno krastavaca kornišona i crvene paprike, osigurala zahvaljujući suradnji zadruga i kooperanata s područja Varaždinske županije.

Foto: Vlada RH i Podravka


Fotoprilog


Tagovi

Kalnik Varaždin Podravka Marin Pucar Andrej Plenković Darko Koren Proizvodne linije Krastavci kornišoni Crvena paprika Kooperanti


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P