Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PPD obustavlja isporuku
  • 07.04.2017. 09:41

Petrokemija ostaje bez plina

Prvo plinarsko društvo obustavilo isporuku plina kutinskoj tvornici umjetnih gnojiva - Petrokemiji - zbog povećanja duga

  • 2.230
  • 141
  • 0

Zbog rastućih potraživanja najvećeg kupca, Petrokemije, uprava Prvog plinarskog društva odlučila je privremeno obustaviti isporuku plina. INA, koja se prethodnih godina znala služiti istim modelom aktualizacije problema potraživanja, za sada se nije odlučila za obustavu.

Predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač je izrazio uvjerenje kako je riječ samo o privremenom prekidu isporuke. Potvrdio je kako je u stalnom kontaktu s Vladom oko postupka restrukturiranja kompanije i da se očekuju povoljni ishodi.

PPD u priopćenju za javnost konstatira da su proteklih godina poduzimali velike napore da se proizvodnja Petrokemije održi te su zajedno s različitim upravama Petrokemije pronalazili kompromisna rješenja u korist našeg najvećeg proizvođača mineralnih gnojiva: Međutim, kao privatna tvrtka, zbog dugovanja Petrokemije u statusu smo njezina najvećeg vjerovnika s najvećom razinom nepodmirenoga duga i najvećom razinom rizika budućega poslovanja, što nije slučaj niti jednog od ostalih vjerovnika Petrokemije. Smatramo kako je osobito važno zadržati radna mjesta te pokrenuti tehnološki i poslovni razvoj Petrokemije. Vjerujemo kako će Vlasnici društva pronaći najbolje rješenje na dobrobit Petrokemije ali i dobavljača.

Prirodni plin ključna je sirovina za kutinsku Petrokemiju, koja je jedan od najvećih hrvatskih potrošača prirodnog plina s godišnjom potrošnjom većom od 600 milijuna prostornih metara.


Tagovi

Petrokemija Prvo plinarsko društvo PPD Plin Obustava isporuke


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer