Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pecka d.o.o.
  • 03.04.2020. 09:00
  • Osječko-baranjska, Velimirovac, Našice

Pecka d.o.o. širi asortiman proizvoda za predsjetvenu obradu tla

Od ovog ljeta ćemo izaći s novim proizvodima u našem asortimanu. Modificirat ćemo nešto od strojeva, početi raditi strojeve za prednju hidrauliku, prednje germinatore, još jednu seriju grubera, razne priključke, kultivatore, pojašnjava direktor Danijel Bestvina.

Foto: Pecka d.o.o.
  • 3.705
  • 412
  • 0

Punom parom radi se u tvrtki Pecka d.o.o. koja je prošle godine preselila na novu adresu, u Velimirovac kod Našica, nedaleko od Markovca u kojem su do tada bili smješteni njihovi prostori. Na zemljištu veličine više od 2 hektara i prostoru koji je većim dijelom asfaltiran, nalazi se skladište i proizvodna hala veličine 750 m2, a grade već drugu jer - potražnja za njihovim strojevima je velika. Kako nam priča Danijel Bestvina, direktor tvrtke, na staroj im se lokaciji dešavalo da u špicu sezone ne mogu isporučiti 30 do 50 strojeva te ispoštovati rokove. 

Sto posto hrvatski proizvod

Danas, ne samo da ne mogu podmiriti svu potražnju nego planiraju i proširiti asortiman strojeva za predsjetvenu obradu tla, kao što su sjetvospremači, drljače, podrivači, gruberi i svu ostalu mehanizaciju. "Od ovog ljeta ćemo izaći s novim proizvodima u našem asortimanu. Modificirat ćemo nešto od strojeva, početi raditi strojeve za prednju hidrauliku, prednje germinatore, još jednu seriju grubera, razne priključke, kultivatore", nabraja Bestvina dodavši kako puno puta odrade i ono što nije u njihovu proizvodnom programu, ovisno o pojedinačnim zahtjevima. 

U novom prostoru rade i veće strojeve. Tako su, primjerice, do sada izrađivali strojeve maksimalno do 7,2 metara, a sada i preko 10 metara zahvata. "Imamo više mjesta, ali su takve i potrebe kupaca. Poljoprivrednici imaju veće traktore, do 360 konjskih snaga, a i table zemljišta su veće", otkriva Pecka. 

Iznimno je važno naglasiti kako su Pecka proizvodi 100 posto hrvatski. Godišnje proizvedu i prodaju do 250 strojeva, a kako kažu, kupci uglavnom preferiraju drljače, ali i sjetvospremače, podrivače, ovisno o regiji iz koje dolaze. 

Pecka d.o.o. je prošle godine preselila na novu adresu, u Velimirovac kod Našica

Njihovi se proizvodi mogu naći u Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Sloveniji i Austriji. No, baza im je i dalje Slavonija te, kako Bestvina kaže, poljoprivredna Hrvatska - do Zagreba. 

Pecka nudi strojeve i drugih poznatih brendova

"Našu robu svakom kupcu dostavljamo gratis, u radijusu od 250 kilometara, a ova se pogodnost odnosi samo na Pecka brend. Naravno, ako kupac uz naš dodatno kupi stroj kakvog drugog brenda, rado ćemo i njega prevesti", podsjeća ovaj poduzetnik dodajući kako je rok isporuke 10 do 30 dana. 

Kada je riječ o drugima, Sanja Bestvina otkriva kako, s obzirom na veći izložbeni prostor, mogu ponuditi i puno više brendova i njihovih proizvoda. Ističe kako surađuju s mnogim tvrtkama kao što je Ferocoop Temerin (vučene i nošene tanjurače, utovarivači stajnjaka, kembridž valjci), Agromehanika (prskalice vučene i nošene, atomizeri-raspršivači), Mega-metal d.o.o. (udarni malčeri, rasipači, traktorske freze i dr.), Tehnos (bočni i voćarski malčeri, sadilice i vadilice za krumpir i dr.), Leško d.o.o. (prskalice, atomizeri, prikolice), Majevica (prikolice, rovokopači, cisterne), FMP (kosilice, freze, malčeri i dr.), IMT-Vogelnot (plugovi), Dexwal (kratke tanjurače, komunalni program) te Caretta (kratke tanjurače). 

"Sada imamo mogućnost izložiti puno više strojeva drugih brendova, na pristupačnoj smo lokaciji, a i EU fondovi su nas potaknuli da razmišljamo u tom smjeru. Poljoprivrednici "prođu" na fondovima s četiri, pet strojeva i vole imati sve na jednom mjestu", ističe Sanja. 

Nude i usluge servisa

Osim toga, u Pecki nude i usluge servisa. "Održavamo mehanizaciju, popravke, servis i za druge proizvode, ne samo naše proizvodnje, dakle za svu ostalu poljomehanizaciju. Usko smo vezani i za industriju, za velike sustave, poput Nexe grupe za koju radimo elemente određene pozicije, potrošne u proizvodnom procesu", pojašnjava Danijel Bestvina. 

Također, preko njih se mogu nabaviti i dijelovi mehanizacije brendova s kojima surađuju. 

U ponudi leasing za opremu niže vrijednosti

Kada je riječ o financiranju, Pecka je i ranije u svojoj ponudi imala leasing kao jednu od opcija. No, bili su ograničeni time što, kako kažu, nitko nije financirao leasing ispod 5.000 eura dok cijena njihove mehanizacije ide već od 4.000 kuna na dalje. 

Kupci uglavnom preferiraju drljače, ali tu su i mnogi drugi proizvodi

Od sada, u suradnji s tvrtkom Grenke Hrvatska d.o.o., specijaliziranom u financiranju svih vrsta opreme, nude opciju "Small-Ticket-leasinga" - moderan oblik financijskog rješenja kod nabave opreme. "Prednost u odnosu na klasičan oblik financiranja/kreditiranja je u tome što se oprema koristi dok ima vrijednost te po potrebi, nakon isteka najma, zamijeni novom. Korisnik opreme ne opterećuje svoju tvrtku imovinom kao kod klasičnog kredita ili financijskog leasinga, niti u startu ima obvezu angažiranja vlastitih sredstava u bilo kakvom obliku učešća", pojašnjavaju u tvrtki. 

Između ostalog, ova opcija omogućava financiranje opreme niske vrijednosti, već od spomenutih 4.000 kuna neto, po dogovoru. Nije potrebno kasko osiguranje predmeta najma u što je uključena naknada za oslobođenje odgovornosti najmoprimca. Trajanje najma je od 12 do 60 mjeseci, bez učešća, akontacije ili jamčevine. Također, postoje i druge vrste kreditiranja. 

U Pecki pozivaju kupce da im se svakako osobno obrate u Velimirovcu, na adresi Alojzija Stepinca 119 ili na broj 031 380 390. 


Fotoprilog


Tagovi

Pecka Mehanizacija Predsjetvena obrada Hrvatski proizvod Danijel Bestvina Drljače Velimirovac Leasing


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Pecka d.o.o.

Alojzija Stepinca 119, 31500 Velimirovac, Našice, Hrvatska
tel: 031/380-390, e-mail: info@pecka.hr web: http://www.pecka.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]