Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Robne zalihe
  • 17.11.2022. 16:15

Pao natječaj za nabavu 75.000 tona kukuruza, ministar gospodarstva odlučio ga poništiti

Ovo je Alan Ford, komentirao je u Saboru cijeli slučaj s objavom natječaja zastupnik Marin Miletić

Foto: Martina Pavlović
  • 1.104
  • 66
  • 0

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović poništit će natječaj Ravnateljstva za robne zalihe za nabavu čak 75.000 tona kukuruza u zrnu, na koju je stigla samo jedna ponuda, i to ona Veterinarske stanice Vetam iz Osijeka. 

Vezano uz ovaj slučaj, dodao je, zatražit će pisana očitovanja svih koji su sudjelovali u njemu.

"Ovo je Alan Ford! Nije problem u tome da je Ravnateljstvo odlučilo kupiti pa i platiti po većoj cijeni, ali problem je način objave", komentirao je u Saboru zastupnik MOST-a Marin Miletić činjenicu da je natječaj vrijedan 230 milijuna kuna bez PDV-a, objavljen tek u Elektroničkom oglasniku javne nabave i u Službenom listu EU. 

"Da je ekipa objavila to na Agroklubu imala bi barem desetak ponuda i onda neka nadležni odluče prema ponuditelju", rekao je Miletić u nacionalnom parlamentu. 

Traže hitan odgovor: Zašto država kupuje 75.000 tona kukuruza od veterinarske stanice?!

Podsjetimo, na takvu objavu reagirali su i domaći ratari.

"Pa tko čita taj oglasnik?! Moglo se dogovoriti preko Ministarstva poljoprivrede, organizirati ljude. Zamislite kakva bi to dobrodošla pomoć našem seljaku bila da proda po cijeni od 3,06 kn/kg nakon suše, krize i rasta energenata!", rekao nam je jučer predsjednik Odbora za ratarstvo HPK Petar Pranjić dodajući da bi se sigurno vrlo brzo skupila potrebna količina jer, slikovit je bio baranjski ratar; "Đuro ima uskladištenih tisuću tona, Pero 800, Marko 500 tona" i svi čekaju povoljniju cijenu od 2,20 kn/kg kolika je trenutno na tržištu. 

Zaključno, stiže novi natječaj, a ministar Filipović pozvao je sva poduzeća koja se bave kukuruzom da se u što većem broju jave. 

Alan Ford ponovno među vladajućima‼️ NOVA afera iz HDZ-ove kuhinje - Ravnateljstvo robnih zaliha otkupilo kukuruz (75.000 tona) po 25% skupljoj cijeni od tvrtke čija specijalizacija je zaprašivanje komaraca i šinteraj. Pogledajte ovaj video, podijelite ga molim vas među prijateljima. Neka narod više progleda jer u protivnom u Hrvatskoj neće ostati kamen na kamenu. Predložio sam vladajućima da riječki salon za pedikuru kupi 200.000 tona smrznutog mesa od Ravnateljstva državnih zaliha. Koja ekipa Alana Forda. Nevjerojatno!

Objavljuje Miletić Marin u Četvrtak, 17. studenoga 2022.

Tagovi

Natječaj Robne zalihe Poništenje Nabava kukuruza Davor Filipović Marin Miletić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]