Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 12.09.2022. 16:30
  • Osječko-baranjska, Jagodnjak

Palio suhu travu, zapalio polje kukuruza

Ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, upozorava ponovno policija.

Foto: Depositphotos/ ZoranKomparPhotography (ilustracija)
  • 498
  • 52
  • 0

Više od pola katastarskog jutra kukuruza izgorjelo je u požaru koji je izbio 7. rujna oko 12.30 sati u polju kod Jagodnjaka.

Kako je objavila Policijska uprava osječko-baranjska, 77-godišnjak je palio suhu travu, a vatra se proširila na polja kukuruza.

Požar su uglasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagodnjak, a vlasnicima 23-godišnjaku i 70-godišnjaku nastala je materijalna šteta oko 7.000 kuna.

Protiv 77-godišnjaka slijedi Prekršajni nalog.

Iz policije ponovno upozoravaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

"Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112", stoji u objavi.

Kažu i da osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.


Tagovi

Požar Polje kukuruza Policija Vatrogasci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).