Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 22.09.2020. 13:00
  • Osječko-baranjska, Ernestinovo

Palila stari papir pa susjedi zapalila kukuruz

Protiv 72-godišnjakinje je podnesen prekršajni nalog, navodi policija.

Foto: Depositphotos/ZoranKomparPhotography (ilustracija)
  • 172
  • 63
  • 0

Palila je stari papir, ostavila bez nadzora, a vatra se proširila na usjev kukuruza, sukus je policijskog izvješća o događaju koji se zbio jučer u Ernestinovu, nedaleko Osijeka. 

Do požara je na otvorenom prostoru došlo ko 16 sati. 

"Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko -baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo na način da je prilikom paljenja staroga papira vatru ostavila bez nadzora te se vatra uslijed puhanja vjetra proširila na vrt zasijanim kukuruzom", navodi policija.

Protiv 72-godišnjakinje podnijeli su prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o zaštiti od požara. Ujedno je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno izvješće o događaju.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ernestinovo, a vlasnici 62-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta oko tisuću kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Istu kulturu je na sličan način progutala vatra prije dvije godine. Nepoznati počinitelj palio je strnište pa zapalio susjedno neobrano polje kukuruza. 

Palio strnište pa zapalio susjedno neobrano polje kukuruza

Kako je tada objavila policija, u razdoblju od 5. do 9.  listopada 2018., nedaleko mjesta Novi Bešinci u Požeško-slavonskoj županiji, nepoznati počinitelj zapalio je strnište na okolnom zemljištu, nakon čega se požar proširio na zemljište s neobranim kukuruzom u vlasništvu 21-godišnjaka, pri čemu je nastala veća materijalna šteta. Policijski službenici tragali su za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog "Oštećenje tuđe stvari“.

Kako objašnjavaju, kazneno djelo "Oštećenje tuđe stvari“ čini onaj tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar, a počinitelj se kažnjava kaznom zatvora do dvije godine.


Tagovi

Požar Zapaljen kukuruz Šteta Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).