• Osladile se
  • 21.07.2020. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Grubišno polje

Ovce obrstile vinograd, vlasnici stada novčana kazna

Petnaestak ovaca ušlo je u dvorište, popaslo list i mlade grozdove s 10 trsova vinove loze starosti oko 20 godina, navodi policija.

Foto: Jumpstory
  • 236
  • 24
  • 0

Novčanu kaznu izrekla je policija vlasnici stada ovaca koje se protekli tjedan osladilo tuđim vinogradom.

Kako navodi Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u četvrtak, 16. srpnja, prijepodne, 15 ovaca vlasništvo 69-godišnje mještanke, ušle su u ograđeno dvorište u Grubišnom Polju, u Ulici kralja Zvonimira, gdje su popasle list i mlade grozdove s 10 trsova vinove loze starosti oko 20 godina. Oštećeni je štetu procijenio na oko 2000 kuna.

"Vlasnici ovaca je zbog ne držanja životinja pod nadzorom naplaćena novčana kazna", stoji u izvješću. 

I dok je u ovom slučaju stado ovaca napravilo štetu, prije dvije godine vlasnici vinograda u Dalmatinskoj zagori zbrajali su velike štete od divljih svinja. 

Divlje svinje poharale vinograde: ograđujemo, ostavljamo pse u nasadu, upaljene traktore, bacamo petarde. Ništa ne pomaže

"Borimo se na razne načine. U vinograde stavljamo sve ono za što čujemo da daje nekakve rezultate. Ograđujemo, ostavljamo pse u vinogradima, upaljene traktore, bacamo petarde. pa čak i nekakve aparate koje ispuštaju ultrazvučne valove. I sve to je uzalud. Svinje jednostavno uništavaju najprije ranije dozrele grozdove, a kasnije će sve redom. Lovci dođu, naprave zapisnik i dostave ga meritornim županijskim tijelima. Što to nama vrijedi?", požalio nam se tad Tomislav Bakota. 

S druge strane, PU osječko-baranjska zabilježila je krađu ovce i više janjadi. "U noći, 17. na 18. srpnja, u Satnici Đakovačkoj nepoznati je počinitelj iz ograđenog prostora koji se nalazi na imanju 26-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao više komada janjaca i ovcu. Vlasniku je nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", izvijestili su. 


Tagovi

Vinova loza Policija Stado ovaca Kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sunčanice i ja pozdravljamo sve agroklubovce.