Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 20.08.2019. 10:30
  • Brodsko-posavska, Donji Andrijevci

Ostao bez dva traktora, jedan u požaru potpuno izgorio, drugi oštećen

Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora...

Foto: Facebook/DVD Donji Andrijevci
  • 5.864
  • 328
  • 0

Jedan mu je traktor u potpunosti izgorio, drugi je oštećen u požaru. Naime, kako je priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, u nedjelju (18. kolovoza), u 4.25 sati, u Donjim Andrijevcima, došlo je do požara na traktoru (vlasništvo 42-godišnjaka) koji je u potpunosti izgorio te je uslijed požara došlo i do oštećenja drugog traktora koji je bio parkiran neposredno uz izgorjeli traktor.

"Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Donji Andrijevci“ koji su ugasili požar. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora", navodi policija. 

Traktor je izgorio u požaru (Foto: Facebook/DVD Donji Andrijevci)

Podsjećamo, početkom srpnja došlo je do požara na poljoprivrednom predjelu "Cerje“ kod Soljana u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U požaru je izgorjelo oko 1,5 ha usjeva pšenice i oko 3,5 ha strništa, a utvrđeno je da je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je na poljoprivrednoj površini vršio pšenicu.

Trenje na kombajnu izazvalo požar - vatra progutala 1,5 hektar pšenice

Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. 

I u susjednoj Osječko-baranjskoj županiji, koncem lipnja, uslijed tehničkog kvara, a na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Silaš, došlo je do zapaljenja gorivih dijelova traktora.

Požar je izbio u 4.25 sati (Foto: Facebook/DVD Donji Andrijevci)

"Požar je tom prilikom izazvao eksploziju spremnika te se proširio na poljoprivrednu površinu kojom prilikom je opožareno oko tisuću metara kvadratnih površine strnjaka. Nastala materijalna šteta na traktoru iznosi nekoliko tisuća kuna. Istog dana, oko 11 sati, nedaleko mjesta Darde, prilikom izvođenja radova na poljoprivrednoj površini, uslijed pregrijavanja, došlo je do požara na traktorskom priključku- balirci, nakon čega se požar proširio na više komada bala sijena. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna", navela je tad policija. 


Tagovi

Požar Traktor Izgorio traktor Tehnički kvar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #Životinje Skakavac s mora ispod modrog neba🦗🏖