Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela potpora
  • 23.06.2016. 13:30

Osporavanje potpora i otkazi djelatnicima APPRRR

Medijima je odaslan dopis u kojem se tvrdi da je Pezo podijelio više otkaza zaposlenicima koji su upozoravali na nezakonitosti pri dodjeli potpora, vezanih uz IPARD te Program ruralnog razvoja.

Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
  • 4.944
  • 249
  • 0

Sindikalni lider PPDIV-a Šimo Orešković poslao je ministru poljoprivrede Davoru Romiću 15. lipnja dopis zaposlenika Agencije za plaćanja u poljoprivredi koji upozoravaju na nezakonite postupke bivšeg ravnatelja Ante Peze, koji je sada pomoćnik ravnatelja i povjerenik Novog sindikata, piše Poslovni.hr.

Osporavanje potpora primijetili i zaposlenici APPRRR

No, od Romića odgovora još nema. I Poslovni dnevnik dobio je dopis u kojem se tvrdi da je Pezo podijelio više otkaza zaposlenicima koji su upozoravali na nezakonitosti pri dodjeli potpora, vezanih uz IPARD te program ruralnog razvoja. Jesu li točne tvrdnje iz dopisa i kako će postupiti, pitali su novinari Poslovnog i Agenciju, ali i ministra Romića. Ministar nije odgovorio, no iz ureda v.d. ravnatelja Agencije Ivice Macanića javili su:

"Točna je informacija da su za ravnateljskog mandata Ante Peze djelatnici koji se spominju u anonimnom dopisu, osim Vesne Matijašević, doista dobili otkaze, dok je Matijašević dobila odluku o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora.

Svi koji su upozorili na nepravilnosti su smijenjeni

Matijašević je pokrenula sudski spor i nakon pravomoćne presude općinskog i županijskog suda krajem ožujka 2016. vraćena je na radno mjesto koje je imala prije donošenja spomenute odluke". Sudski procesi ostalih djelatnika koji su dobili otkaze traju, pa ih ne mogu komentirati.

Matijašević je Pezu svojedobno izvijestila o nepravilnostima u jednoj isplati iz IPARD-a teškoj 1,11 milijuna kn.

Maknuta je s pozicije direktorice sektora za unutarnju reviziju, dvije godine trajao je sudski postupak, koji je ona dobila. Osporavana potpora od 1,11 milijuna kuna ipak je isplaćena, no sada se njome bavi Agencija za reviziju, ARPA.

Foto: Danijel Kasap/PIXSELL


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

IPARD Davor Romić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]