Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blokada granice
  • 17.09.2015. 14:15

Opet blokada graničnog prijelaza!

Nekoliko stotina nezadovoljnih poljoprivrednika sa 150 traktora je blokiralo granični prijelaz sa Hrvatskom kod Orašja.

  • 640
  • 115
  • 0

Nekoliko stotina nezadovoljnih bh. poljoprivrednika sa područja Posavske županije jutros je sa 150 traktora blokiralo granični prijelaz sa Hrvatskom kod Orašja. Povod za blokadu su propali pregovori sa Vladom FBIH, održani u Sarajevu.

Prema izjavi predsjednika Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Županije posavske, Vidana Grgića, poljoprivrednici namjeravaju tamo ostati sve do ispunjenja obećanja koje im je Vlada FBiH dala 27. srpnja ove godine.

Ono što poljoprivrednici od Vlade traže je bezuvjetna isplata neisplaćenih poticaja za 2014. godinu, isplatu novca za štete pričinjene tokom prošlogodišnjih poplava, isplatu nepodmirenih obaveza iz 2012. godine te početak izrade pravilnika o poticajima za 2015. godinu.

Kako se čini, prosvjedi su u posljednje vrijeme postali glavno sredstvo poljoprivrednika u borbi za njihova prava, jer svi pokušaji pregovora i dogovora, najčešće dobiju ovakav kraj. Poljoprivredni proizvođači u BiH smatraju da su, u odnosu na svoje kolege u europskim zemljama, u neravnopravnom položaju, i borba na tržištu sa takvom konkurencijom je izuzetno teška. Upravo zato je jako važno da svi poticaji i obeštećenja, ali i sve ostale obaveze, budu isplaćeni na vrijeme, jer ako još i tu gube vrijeme i novac, bh. poljoprivrednicima se značajno umanjuju šanse u odnosu na europsku konkurenciju. Šteta, jer potencijal ove zemlje u poljoprivrednoj proizvodnji nije mali.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.