Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 27.01.2016. 15:30

Općini Cestica 659 tisuća kuna za nerazvrstane ceste

Zagorskoj općini Cestica isplaćeno je 659 tisuća kuna IPARD sredstava za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta.

Foto: Općina Cestica
  • 183
  • 10
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovaj put za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika.

Općini Cestica u Varaždinskoj županiji isplaćeno je 659.267,39 kuna za rekonstrukciju javnih lokalnih nerazvrstanih cesta, uključujući pripremne, zemljane i radove na strukturi površine ceste. Rekonstrukcija je napravljena na dionicama Križanče-Gunzi i Kužnarica-Falinić Breg.

Općina Cestica dijelom je smještena na vinorodnim brežuljcima, a drugim u plodnoj nizini rijeke Drave na sjeveru Hrvatskog zagorja. Prostire se na površini od 46 km2 i ima gotovo šest tisuća stanovnika. U njezinu su sastavu mjesta Babinec, Brezje Dravsko, Cestica, Dubrava Križovljanska, Falinić Breg, Gornje Vratno, Jarki, Kolarovec, Križanče, Križovljan Radovečki, Mali Lovrečan, Malo Gradišće, Natkrižovljan, Otok Virje, Radovec, Radovec Polje, Selci Križovljanski, Veliki Lovrečan, Virje Križovljansko, i Vratno Otok. Najveće i najbrojnije naselje je Gornje Vratno, koje ima 1.132 stanovnika.

Velikim dijelom graniči s Republikom Slovenijom.

Foto: Općina Cestica


Tagovi

IPARD Mjera 301 Općina Cestica Nerazvrstane ceste Križanče Falinić Breg


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]