Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bilogorska košara
  • 26.05.2021. 16:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Od proizvoda braniteljske zadruge i lokalnih OPG-ova do Bilogorske košare

Iako danas mnogi gledaju na svaku kunu, hrvatski domaći proizvod pronađe svoje kupce, kaže upravitelj Poljoprivredno-braniteljske zadruge "Bilogorska košara" koja je u suradnji s TZ otvorila istoimenu trgovinu.

Foto: Branka Sobodić
  • 194
  • 25
  • 0

"OPG-ovci se jednostavno moraju okupiti na hrpu i svoje proizvode ponuditi pod zajedničkim brendom, kako bismo bili što prepoznatljiviji", jasan je Dario Mustač, upravitelj Poljoprivredno - braniteljske zadruge “Bilogorska košara” koja je u suradnji s Turističkom zajednicom Bilogora - Bjelovar otvorila trgovinu u kojoj se prodaju domaći, svježi i lokalni proizvodi.

Točnije, ondje se mogu pronaći sirevi, tjestenina, džemovi, sokovi, čajevi, vina, rakije, likeri, med, voće, povrće, kao i njihove prerađevine s OPG-ova s šireg bjelovarskog i županijskog područja. 

“Bilogorska košara”, podsjeća nas, otvorena je 21. prosinca prošle godine, na samom koncu (prve) krizne pandemijske godine, kada su se ljudi skroz povukli u svoje domove. "Iako danas mnogi gledaju na svaku kunu, hrvatski domaći proizvod pronađe svoje kupce", naglašava Mustač dodajući da mali proizvođači svoje proizvode teško plasiraju prema trgovačkim centrima, no nadaju se da će i taj proces uz pomoć zadruge ipak biti lakši.

Svakako se planiraju širiti i povećati proizvodnju, samim time i količinu proizvoda. Naime, ponuda u “Bilogorskoj košari” mijenja se sukladno sezoni, što je kupcima vrlo zanimljivo.

Nažalost, dodaje, trebalo je čak 30 godina da netko prepozna koliko je važno imati vlastitu proizvodnju, domaće proizvode i ovakav tip trgovine u samom centru grada. Većina hrvatskih građana svjesna je da su domaće namirnice i proizvodi najbolji, najzdraviji i najkvalitetniji, no još uvijek ima previše onih koji redovito kupuju strane proizvode. 

Na jednom mjestu brojni proizvodi lokalnih OPG-ova 

Ovaj projekt financijski je podržala Hrvatska elektroprivreda sa 100 tisuća i Grad Bjelovar sa 300 tisuća kuna, jer je zaključak da domaći proizvodi itekako mogu konkurirati stranima. Domaće, svježe, zdravo i kvalitetno odlike su bjelovarsko – bilogorskih proizvoda koji građanima, kao i svima koji će posjetiti Bjelovar moraju biti dostupni na jednom mjestu.  

Mnogi hrvatski branitelji prepoznali su poljoprivrednu proizvodnju kao jedan oblik radne terapije, dok resorno ministarstvo zagovara njihovo okupljanje kako bi se malim proizvođačima omogućio bolji plasman na tržištu. Svojim su radom odličan primjer kako aktivno sudjelovati u izgradnji  boljeg i kvalitetnijeg društva, a sjajna je poruka da upravo oni koji su branili naše tlo od njega stvaraju najbolju i najvrijedniju hrvatsku hranu.


Tagovi

Bilogorska košara Dario Mustač Braniteljska zadruga Suradnja


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs