• Petrokemija d.d.
  • 17.04.2018. 09:00

Obustavljen rad postrojenja za proizvodnju amonijaka Petrokemije, osigurane dovoljne količine mineralnih gnojiva

Započela je planirana obustava rada postrojenja za proizvodnju amonijaka Petrokemije d.d., a u svrhu provedbe prethodnih radnji i tekućeg održavanja postrojenja prije ljetnog remonta.

Foto: Petrokemija
  • 147
  • 7
  • 0

U Petrokemiji je jučer započela planirana obustava rada postrojenja za proizvodnju amonijaka Petrokemije d.d., a u svrhu provedbe prethodnih radnji i tekućeg održavanja postrojenja prije ljetnog remonta.

"Želimo obavijestiti sve naše vjerne kupce da postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima te da su osigurane dovoljne količine svih mineralnih gnojiva potrebnih za prihranu jesenskih kultura i za proljetnu sjetvu koja je u punom intenzitetu u Hrvatskoj i u regiji. Sukladno planovima održavanja ponovni start postrojenja očekuje se u petak, 20. travnja", navodi se u priopćenju Petrokemije. 

Podsjećamo, nakon što je uspješno otklonjen tehnički kvar na postrojenju Amonijak, tijekom Uskrsa uslijedio je start postrojenja za proizvodnju amonijaka i postrojenja Urea 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. 


Tagovi

Petrokemija Gnojiva Amonijak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vremena to traže od nas #odgovorno #solidarno