Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć mobiliziranima
  • 03.10.2022. 15:00

Obitelji mobiliziranih u ruskoj Tuvi dobile ovcu, hranu i ogrjev

Važno je pružiti pomoć obitelji mobiliziranih, kako bi osjetili podršku i otišli s osjećajem da su one zaštićene, izjavio je poglavar Republike Tuva, Vladislav Khovalyg

Foto: Depositphotos/ymgerman
  • 256
  • 48
  • 0

U Republici Tuva koja je sastavni dio Ruske Federacije, a smještena je na jugu Sibira, na granici s Mongolijom, odlučili su pomoći obiteljima mobiliziranih stanovnika. Tako su prošloga tjedna na službenim stranicama priopćili kako će djeci mobiliziranih muškaraca biti isplaćeno 5.000 rubalja, a obiteljima osigurani prehrambeni paketi, po jedno grlo stoke sitnog zuba te ugljen ili ogrjev. 

"Važno je pružiti pomoć obitelji mobiliziranih prije nego što odu u mjesto neposrednog služenja, kako bi osjetili podršku i otišli s osjećajem da su njihove obitelji zaštićene i da neće ostati bez pažnje", naglasio je Vladislav Khovalyg, poglavar ove republike. 

U priopćenju preciziraju da je Ministarstvo poljoprivrede i prehrane donijelo odluku da se obiteljima osigura jedna ovca, 50 kilograma brašna, dvije vreće krumpira i kupus prema potrebi. Ministar poljoprivrede i prehrane Serhiy Ondar rekao je da će brašno biti osigurano iz republičkog rezervnog fonda. Isporučivat će se iz tri skladišta u regionalne centre, a tri su proizvođača spremna donirati krumpir. Ovce dolaze iz republičkog stočnog fonda, odnosno općinskih gospodarstava. 

Dalje navode kako je resorno ministarstvo odlučilo posebno podržati nositelje poljoprivrednih gospodarstava koji su pozvani na služenje vojnog roka. Njihovim će farmama biti otpremljena tona stočne hrane i to zob. Ugalj će osigurati iz gradskih skladišta. 

Nedugo nakon ove objave, na službenim su stranicama objavljeni podaci kako je u Tuvi već prikupljeno 500 paketa, a do 30. rujna ih je polovica već preusmjerena obiteljima mobiliziranih. Svaka će obitelj dobiti 180 kg hrane uključujući brašno, šećer, povrće, biljno ulje, čaj i druge neophodne namirnice.

Iz Ministarstva poljoprivrede su izvijestili kako je završena i raspodjela ovaca i ovnova. Dvojici mobiliziranih iz mjesta Ovura će osigurati i sijeno za stoku.


Tagovi

Pomoć mobiliziranima Donirana hrana Republika Tuva Vladislav Khovalyg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.