Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme
  • 03.06.2019. 10:25
  • Požeško-slavonska, Požega

Obilna kiša poplavila Požegu, tuča veličine lješnjaka pokosila vrtove i voćnjake

Obilna kiša s tučom koja je jučer u nekoliko navrata pogodila Požegu i okolicu, nanijela je velike štete.

Foto: Dražen Krstanović/pozega.eu
  • 1.035
  • 151
  • 0

Tijekom nedjeljnog popodneva obilna kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolinu, a u redakciju portala pozega.eu sa svih strane stižu pritužbe građana o (ne)efikasnosti nadležnih – prvenstveno Hrvatskih voda.

"Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili", požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice.  

Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda sa Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a zasada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela Požege.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.

Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.


Fotoprilog


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Tuča Kiša Poplava Šete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]