Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Colić-Trade
  • 13.05.2019. 15:00

Nova tehnologija prirodne oplodnje - veća kvaliteta peludi i više plodova!

Otvaranjem cvjetova nastupa period oprašivanja biljaka - najkritičniji period u godišnjem razvoju biljaka. Colić-Trade preporučuje Fruku - nehormonalni i prirodni proizvod koji potiče razvoj cvjetova, kvalitetu peludi i kasnije plodova.

Foto: Pentaxforums/Pepe Guitarra
  • 866
  • 84
  • 0

Otvaranjem cvjetova nastupa period oprašivanja biljaka - najkritičniji period u godišnjem razvoju biljaka. Na osnovu količine i kvalitete oprašivanja diferenciraju se osnovne karakteristike plodova u budućnosti. Pri tome najvrjedniji radnici su bumbari i pčele

Kako bi oplodnja polučila najbolje rezultate, tvrtka Colić-Trade preporučuje Fruku - nehormonalni i prirodni proizvod koji potiče razvoj cvjetova, kvalitetu peludi i kasnije plodova. To je proizvod koji daleko nadilazi učinke starih hormonskih proizvoda i ne ostavlja nikakve ostatke.

Fruka sadrži specifičan sastav za postizanje optimalnih rezultata u kritičnim fazama kao što je zametanje plodova. Sinergija između specifičnih aminokiselina, bio-aktivatora, molibdena, bora i betaina omogućuje da Fruka postigne svoj konačni učinak. S ovim prirodnim bio-aktivatorom povećavamo enzimsku i metaboličku sposobnost usjeva, favorizirajući razvoj prirodnih auksina u biljci, postižući u ovoj fazi: više održivih cvjetova, višu kvalitetu peludi i stoga, više plodova.

Posebne aminokiseline iz Fruke

Specifične aminokiseline iz Fruke direktno utječu na oprašivanje i oplodnju cvijeća te sprječavaju abnormalnosti i deformacije plodova. Formiranje plodova je olakšano, spriječene su deformacije.

Korištenjem Fruke povećavate kvalitetu peludnih zrnaca i snagu klijanja pa do oplodnje dolazi i kod nepovoljnih vremenskih uvjeta (nižih temperatura). 

Uloga bora kod oplodnje

Nedostatak bora uzrokuje lošu oplodnju i odbacivanje plodova. Primjenom Fruke, potiče se stvaranje polena, smanjuje se odbacivanje cvjetova i plodova. Pozitivni utjecaj Fruke vidljiv je na samom cvijetu koji pod utjecajem amonokiselina dobiva atraktivniji izgled pa ga i kukci radije posjećuju.

Uloga molibdena kod oplodnje

Nedostatak molibdena uzrokuje deformacije cvijeta ili prerano otpadanje plodova. Osim odbacivanjem plodova, nedostatak molibdena mijenja fenotipske karakteristike cvijeta - prašnici su mali i nerazvijeni, smanjen  je razvoj peludnih zrnaca, a pelud koji se oslobađa s prašnika ima nisku klijavost.

Uloga fosfora

Fosfor sudjeluje u sintezi i transportu ugljikohidrata. Uključen u sintezu DNA i proteina, važan čimbenik u inicijaciji i razvoju cvjetova.

Kalij i dušik

Kalij i dušik potiču proizvodnju proteina. Sudjeluju u transportu ugljikohidrata, potiču zametanje i diferencijaciju plodova, poboljšavaju organoleptička svojstva, čvrstoću i bojanje plodova.

Usjev

Primjena

Količina

Povrće

Počnite s primjenom pred cvatnju i nastavite tijekom cvatnje. Ponovite aplikaciju svakih 7-15 dana

100-150 g/100 l vode

Voće

Primijenite prije cvatnje, tijekom cvatnje i pada latica i te na kraju oplodnje

100-150 g/100 l vode

Grožđe

Primjena prije cvatnje

100-150 g/100 l vode

Masline

Primjena prije cvatnje i tijekom rasta plodova

100-150 g/100 l vode

Za više informacija o preparatu Fruka, obratite se tvrtki Colić-Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Colić-Trade Fruka Oplodnja Cvjetovi Pelud Cvatnja Oprašivanje


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: info@colic.hr web: http://www.colic.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]