Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Austro Diesel
 • 21.12.2020. 20:30

Nova svestrana serija Massey Ferguson 5S dostupna i s ugrađenim utovarivačem

Serija MF 5S kombinira visoku učinkovitost, udobnost i okretnost s najboljom vidljivošću u klasi i posebnim značajkama koje ju čine ultimativnim traktorima utovarivačima, rekao je voditelj marketinga za Europu i Bliski istok Francesco Murro

Foto: Austro Diesel
 • 780
 • 182
 • 0

Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO najavljuje pet novih modela od 105 do 145 KS u seriji MF 5S čime nastavlja, kako kažu, izvanredan dizajn novoga doba i poboljšano iskustvo za rukovatelja koji su predstavljeni u naprednoj novoj seriji MF 8S.

Zahvaljujući najboljoj vidljivosti u klasi i najboljim polumjerom okretanja u industriji, najužem strmom poklopcu motora i praktičnim značajkama, radi se o vrhunskim traktorima utovarivačima, ističu iz tvrtke. Pored toga, zahvaljujući većem korisnom opterećenju i većoj visini dizanja poveznice, ovi traktori pružaju izvanredne rezultate u polju i na cesti.

"Svestrana serija MF 5S kombinira visoku učinkovitost, udobnost i okretnost s najboljom vidljivošću u klasi i posebnim značajkama koje ju čine ultimativnim traktorima utovarivačima", rekao je voditelj marketinga za Europu i Bliski istok Francesco Murro dodajući kako su ovi strojevi višenamjenski, mogu se koristiti u stočarstvu, ratarstvu kao i na mješovitim poljoprivrednim gospodarstvima. 

Kapacitet nove prednje spojnice povećan je na impresivnih 3.000 kg

Izaberite značajke i prilagodite zadacima

Svih pet traktora serije MF 5S dostupni su u Essential, Efficient i Exclusive varijantama širokog raspona karakteristika za poboljšanje rada i udobnosti ovisno o namjeni. Modeli Exclusive sadrže punu opremu opcija poput hidraulike od 110 litara/min, do osam elektroničkih klipnih razvodnih ventila, hidrauličkog joysticka, Multipad kontrole, prijenosa AutoDrive, automatskog klimatizacijskog uređaja, ovjesa kabine, Superluxe sjedala sa zračnim ovjesom i terminala sa zaslonom na dodir Datatronic 5. 

Sličan Efficient paket ima dva elektronička i dva mehanička stražnja ventila, standardni klimatizacijski uređaj i sjedalo sa zračnim ovjesom, dok je terminal Datatronic 5 kao opcija. Essential traktori nude korištenje kontrole prijenosa T ručicom umjesto Multipada s hidrauličkim joystickom kao opcijom, a AutoDrive je zamijenjen Speedmatchingom na prijenosu Dyna-4. Ima hidrauličku pumpu od 58 litara/min i dva stražnja mehanička ventila, u opciji do četiri.

Značajke serije MF 5S:

 • Jednostavan odabir Essential, Efficient i Exclusive paketa za sve zahtjeve i različite primjene
 • Novi tvornički podešeni utovarivač uključuje široki raspon značajki za poboljšanje prilagođavanja rada i upravljanja 
 • Najnoviji četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l, Stage V emisije zahvaljujući "All-In-One" tehnologiji. Odabir prijenosa Dyna-4 ili Dyna-6
 • Novi dizajn ovješene prednje osovine većega kapaciteta 
 • Snažnija trozglobna spojnica kapaciteta podizanja od 5.700 kg u cijeloj seriji, a prednja spojnica (opcija) kapaciteta do 3.000 kg. Bruto masa vozila povećana na 9.500 kg
 • Novi intuitivni terminali sa zaslonom na dodir Datatronic 5 i Fieldstar 5 s tehnologijom pametne poljoprivrede pomažu optimizaciji rada i poboljšavaju preciznost i dobit

 

MF 5S.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5S.135

MF 5S.145

Motor

Četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l stupnja V

Prijenos

Dyna-4 sa Speedmatching ili Dyna-6 poluautomatski prijenos s AutoDrive-om

Najveća snaga

105 KS

115 KS

125 KS

135 KS

145 KS

Maksimalni okretni moment*

440 Nm

460 Nm

520 Nm

540 Nm

550 Nm

Kapacitet podizanja straga

5.700 kg

Kapacitet podizanja sprijeda**

3.000 kg

Međuosovinski razmak kotača

2.550 mm

Čisti motor i pouzdan prijenos

Najnoviji četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l ispunjava odredbe o emisijama stupnja V zahvaljujući izravnoj tehnologiji "All-In-One" MF-a, dizajniranoj za cijeli životni vijek traktora što doprinosi smanjenju troškova održavanja. Razvijen u AGCO Power-u, ovaj sustav sadrži SCR, DOC i katalizator čađe u jednoj kompaktnoj jedinici ispod kabine, što omogućuje najbolju vidljivost sprijeda iznad niskog i uskog poklopca motora.  Duži servisni intervali od sada produljuju izmjene filtra ulja i goriva na 600 sati što dodatno doprinosi smanjenju tekućih troškova. Novi optimizirani sustav protoka zraka poboljšava hlađenje motora što povećava izvedbu i učinkovitost.

Također, svi traktori MF 5S dostupni su s izborom cijenjenih Masseya Fergusona prijenosa s poluautomatskim mjenjačima bez prekida prijenosa snage Dyna-4 sa 16 x 16 brzina ili Dyna-6 s 24 x 24 brzine. Visoko su učinkoviti i jednostavni za korištenje, a dolaze s korisnom funkcijom kočenja do neutralnog položaja. Na modelima Exclusive i Efficient standardno dolaze s AutoDrive-om i upravljanjem Multipad joystickom, dok Essential s prijenosom Dyna-4 imaju kontrolu prijenosa T ručicom sa Speedmatching-om. Superspore brzine dolaze opcionalno na svim modelima, a nude brzine do 70 m/h na gumama od 34“ ili 80 m/h na gumama od 38“.

Ugledni stručnjak za utovarivače

Traktori nove serije izvrsni su utovarivači koji pružaju najbolju okretnost u industriji, odličnu vidljivost preko uskog, strmog poklopca motora i učinkovitu hidrauliku visokog protoka. Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući izvrsnim kontrolama prijenosa kao i kočenju u neutralni položaj te joysticku. Opcije krova Visio također pružaju jasan pogled na priključak u cijelom rasponu dizanja.

Osim što se isporučuje "spreman za utovarivač", MF 5S također je dostupan i s tvornički ugrađenim utovarivačem. Nova brza spojnica sada spaja i hidrauliku i elektroniku što olakšava priključivanje i uklanjanje na seoskom gospodarstvu ili polju.

Nova brza spojnica sada spaja i hidrauliku i elektroniku

"Massey Ferguson isporučuje ne samo široki raspon paralelnih i neparalelnih podiznih utovarivača u seriji MF FL nego se oni mogu isporučiti tvornički montirani na MF 5S. Ta korisna opcija uključuje podokvir, namijenjeni cjevovod i mehaničke ili elektroničke joysticke za potpunu integraciju utovarivača u traktor“, pojašnjava Murro. Na taj se način, kako dodaje, dalje održava potpuna okretnost traktora čak i kada je priključena opcionalna prednja poveznica.

Udobnija kabina s poboljšanim kontrolama 

Modeli ove nove serije opremljeni su kabinom visokih značajki koja rukovatelju pruža optimalnu udobnost. Novi zračni sustav HVAC poboljšava raspodjelu zraka što rukovateljima omogućuje ne samo podešavanje i održavanje ugodne temperature nego i smanjuje vrijeme potrebno za odmagljivanje i odmrzavanje.

Na traktorima Exclusive i Efficient, novi naslon za ruke koji se koristio u nedavno predstavljenoj vodećoj seriji MF 8S, sadrži joystick Multipad za kontrolu brojnih funkcija uključujući vožnju naprijed/unatrag, spojnicu i vanjske ventile. Može se opremiti i manjimo joystickom za upravljanje stražnjim ventilima (ili bilo kojim ventilima kada je montiran Datatronic 5). Utovarivačima upravlja poseban joystick smješten uz Multipad. Ako je na traktoru Datatronic 5, zaslon je praktično smješten desno od konzole. S druge strane, traktori Essential dolaze s kraćim naslonom za ruke, a prijenosom upravlja mala T ručica s bočne strane, dok klipnim razvodnim ventilima upravljaju posebne ručice. 

Tiša, hladnija kabina poboljšava udobnost rukovatelja

Prednji ovjes i trozglobna spojnica

Što se tiče stražnje spojnice, ona je trozglobna i ponovno je dizajnirana za podnošenje većih tereta, a njezin je kapacitet podizanja povećan na 5,700 kg što je 7% više od prethodnika. U nekim okolnostima može podići i do 6.000 kg. Ona je konstruirana od novih dijelova kako bi pružila više snage i fleksibilnosti za ugradnju. Hidraulička gornja veza sada je opcionalna.

Najnovija prednja spojnica, koja je razvijena za montiranje s novom ovješenom osovinom, integriranog je dizajna što pridonosi održavanju najboljeg polumjera okretanja u industriji od 4 m. Kapacitet je povećan s 2.500 kg na 3.000 kg zbog čega rukovatelj poboljšava učinkovitost obavljajući dva posla istodobno većim i širim priključcima. 

"Dolazi s nadograđenom instalacijom Front Pack koja uključuje dva klipna razvodna ventila kao standard, s opcijom do četiri. Kao reakcija na zahtjeve kupaca, spojnica je sada također dostupna i bez prednjih sprežnika ili s dva, elektronički upravljana prednja sprežnika. Svim izvedbama upravlja se istim joystickom iz kabine", objašnjava voditelj marketinga.

Upravljanje zaslonom na dodir i pametna poljoprivreda 

Telemetrija MF Connect opcija je u cijeloj seriji, a korisnicima omogućuje nadzor čitavog voznog parka tako što prikazuje trenutačni položaj strojeva, prevaljeni put kao i široki raspon informacija o radu. Datatronic 5 nudi intuitivan rad i standardni je dio opreme na modelima Exclusive, a opcionalni na drugima. ISOBUS prati sve funkcije traktora i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima. Svim elementima paketa MF tehnologije/pametne poljoprivrede upravlja Datatronic 5. To uključuje automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i MF kontrolu nanošenja koja od sada mogu kontrolirati do 36 sekcija i pet proizvoda.

Hidraulička gornja veza sada je opcionalna

Datatronic 5 dolazi predinstaliran sa softverom MF TaskDock za stvaranje zapisa o polju, primijenjenim mapama, zapisima o potrošnji goriva, izvješća o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru, te omogućuje prijenos podataka preko Agriroutera u softver korisnika za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom ili u softver Next Machinery Management. Alternativno, tim se funkcijama može opcionalno upravljati zaslonom na dodir Fieldstar 5.

"Uvođenjem serije MF 5S, Massey Ferguson nastavlja s dizajnom za novo doba koji je prvi put viđen u naprednoj seriji MF 8S, a slijedi isti "neo-retro" dizajn s modernim prednjim svjetlima i LED potpisom", poručuju iz tvrtke i dodaju kako se dizajnom odaje počast nasljeđu brenda, a utjelovljuje interpretaciju legendarne MF sive sablje s bočne strane i motiva konjske brnjice na poklopcu motora koji potječe još od serije MF 100.

Za više informacija o novim prednjim kosilicama i prevrtačima sijena, obratite se tvrtki Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.

Kako izgleda MF 5S u radu, pogledajte u videu: 


Fotoprilog


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson Nova serija Mehanizacija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner