Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 21.10.2019. 13:30
  • Nunhem, Nizozemska

Nova strategija, novi proizvodi: BASF nudi integrirani sustav upravljanja usjevima

Preko 70 novinara iz 27 zemalja sudjelovalo je na press konferenciji BASF Agricultural Solutions u Nunhemu (Nizozemska). O novoj BASF-ovoj strategiji pričali su Livio Tedeschi i Vincent Gros.

Foto: Marina Parlov Puljiz
  • 548
  • 46
  • 0

Preko 70 novinara iz 27 zemalja sudjelovalo je na press konferenciji BASF Agricultural Solutions u Nunhemu (Nizozemska), u sjedištu za uzgoj sjemenja povrća, a povodom predstavljanja strategije koja se temelji na cjelovitoj ponudi za poljoprivrednike.

Pokusna stanica je nastala prije godinu dana i BASF-ov portfelj povećao se za više od 1.200 sorti 25 vrsta povrća. Sad ova korporacija nudi poljoprivrednicima kompletnu ponudu koja obuhvaća sjemenje, sredstva za zaštitu bilja, biološke pripravake, inovativna digitalna rješenja i dr. BASF namjerava u sljedećih 9 godina uvesti 30 novih proizvoda te će na taj način osigurati još veću podršku. Ujedno, to će biti i njihov odgovor na promjenjive uvjete uzgoja biljaka i stroge zakonske propise, posebno u zemljama EU.

Snažan fokus na digitalizaciji poljoprivrede

Jedan od izlagača na press konferenciji bio je Vincent Gros, predsjednik odjela BASF-a za poljoprivredna rješenja iz Limburgerhofa u Njemačkoj.

U svom izlaganju objasnio je kakva budućnost očekuje farme u narednih 10-ak godina te istaknuo kako će se produktivnost farmi povećati za 50%. Učinkovitost će biti potaknuta većom proizvodnjom visokokvalitetnog sjemena i zaštite usjeva te pojačanom digitalizacijom upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima. 

vd
Livio Tedeschi i Vincent Gros

"Pronalaženje prave ravnoteže za uspjeh poljoprivrednika, poljoprivrede i budućih generacija BASF-ov je cilj", istaknuo je Gros.

BASF je iz tvrtke za zaštitu usjeva prerastao u pružatelja poljoprivrednih rješenja koja uključuju ponudu sredstava za zaštitu usjeva, sjemena i digitalnih rješenja u odabranim kulturama.

"Konkretno, ulaganjem 900 milijuna eura u istraživanje i razvoj, do 2028. godine proširit ćemo portfelj proizvoda za zaštitu usjeva, s osam novih aktivnih sastojaka, uključujući fungicide i insekticide. Tu su i sjemena (hibridna pšenica, soja, uljana repica, pamuk i povrće) i digitalne tehnologije, kako bi poljoprivredniku ponudili integrirani sustav za upravljanje usjevima", rekao je.

Jedan od ciljeva: postizanje neutralnosti u pogledu emisija CO2

Gros je u svojem izlaganju istaknuo kako će pametno upravljanje i digitalne tehnologije doprinijeti održivosti u poljoprivredi. Biti će važno uključiti uporabu digitalnih tehnologija, promatrati trenutne uvjete okoliša, voditi online dokumentaciju koja uključuje transparentnost primjene tehnologija.

"Želimo još više ojačati iskustvo korisnika na temelju slušanja, dijaloga, poštovanja i uzajamnog povjerenja", rekao je Gros.

U svom izlaganju rekao je kako su BASF-ovi strateški ciljevi povećanje tržišnog udjela, povećanje prodaje za 50%, znatno povećanje prodaje rješenja Accelerator, stvaranje novog digitalnog toka prihoda te postizanje neutralnosti u pogledu emisija CO2 do 2030. godine.

Poljoprivreda je BASF-ov motor rasta

I Livio Tedeschi, viši potpredsjednik EMEA & CIS-a u BASF-ovom odjelu za poljoprivredna rješenja, rekao je nekoliko riječi o BASF-ovim planovima za budućnost.

fb
Livio Tedeschi, viši potpredsjednik EMEA & CIS-a u BASF-ovom odjelu za poljoprivredna rješenja

"Europskim poljoprivrednicima u narednih 10 godina potrebna su rješenja za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvima pod zahtjevnim tržišnim uvjetima. Potrebna su im rješenja za ublažavanje učinaka klimatskih promjena i smanjenje CO2 utjecaja; rješenja za uravnoteženje biološke raznolikosti i produktivnosti te ona za optimizaciju proizvodnje usjeva kroz niže inpute i veće prinose".

"Promičemo moderne poljoprivredne prakse i borimo se za upravljanje tehnologijom zaštite usjeva kako bi se potaknuo razvoj održive poljoprivrede", rekao je Tedeschi.


Tagovi

BASF Vincent Gros Poljoprivreda Zaštita bilja Livio Tedeschi BASF Agricultural Solutions Novi proizvodi Accelerator


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]