Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 04.02.2015. 16:00

Nova sredstva za razvoj ruralne infrastrukture!

U Novigradu Podravskom neće stati samo na ovome, već čekaju raspisivanje novih natječaja kako bi se opet mogli kandidirati za novac iz EU fondova.

  • 388
  • 39
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovaj put za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10.000 stanovnika.

Korisnici IPARD mjere 301 mogli su ostvariti do 100% povrata uloženih sredstava, što je motiviralo mnoge jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj da se prijave na natječaje za ovu mjeru s ciljem poboljšanja i razvoja ruralne infrastrukture.

Općina Novigrad Podravski asfaltirala je nerazvrstane ceste, odnosno poljske putove koji se nalaze na južnom dijelu naselja Novigrad Podravski i vode prema vinogradima. Za ovo ulaganje, općini Novigrad Podravski isplaćeno je 1.3 milijuna kuna iz IPARD-a.

Projekt rekonstrukcije cesta

"Naša je općina uspješno privela kraju projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta iz mjere 301 IPARD programa, odnosno asfaltiranje dionica Triokraljskog brijega, Miholjanskog brijega i Kolnika, te da je na račun općine Novigrad Podravski uplaćen povrat sredstava iz Europske unije u iznosu od 1.382.134,58 kuna. Unatoč mnogim otporima i protivljenjima, čak i nekih vijećnika Općinskog vijeća, uspješan završetak ovog projekta najbolja je potvrda da je smjer koji smo izabrali, a to je razvoj naše općine kroz projekte financirane iz EU fondova, ispravan.

Asfaltirane ceste u Općini Novigrad Podravski

Uvjereni smo da ćemo na ovom tragu uspješno nastaviti dalje i da je ovo samo početak uspješne realizacije projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života i gospodarskog razvoja naše općine. Ovim putem također zahvaljujem djelatnicima općinskog jedinstvenog upravnog odjela koji su marljivo radili na projektu, svojemu zamjeniku Ivanu Orošiću, bez čije potpore realizacija projekta ne bi bila moguća te svima drugima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovoga projekta", kazao je načelnik općine Mladen Mađer.

Čeka se raspisivanje novih natječaja

No kako doznajemo, u Novigradu Podravskom neće stati samo na ovome, već čekaju raspisivanje novih natječaja kako bi se opet mogli kandidirati za novac iz EU fondova.

"Već imamo spremne projekte za obnovu Doma kulture i pješačkih staza u nekoliko ulica. Također želimo asfaltirati nerazvrstane ceste, u čemu su nam prioritet one na spoju sela Plavšinca, Vlaislava i Borovljana. Trenutačnona tom području rješavamo imovinsko – pravne odnose, jer podsjećam, općina može dobiti novac iz EU fondova samo ako ima čiste papire", ističe načelnik Mađer.

Većina mještana Novigrada Podravskog bavi se poljoprivredom. No u općini postoji i poduzetnička zona koja se prostire na šest i pol hektara i u kojoj trenutačno posluju tri tvrtke. Dobar je ovo primjer kako aktivnost na lokalnim razinama može direktno utjecati na ruralni razvoj.


Fotoprilog


Tagovi

Općina Novigrad Podravski IPARD Ruralna infrastruktura Mjera 301 Poljski putevi Rekonstrukcija cesta Ivan Orošić Mladen Mađer EU fondovi Povrat sredstava Natječaj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰