Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HGK
  • 06.04.2023. 15:00
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Nikola Gomerčić na čelu Strukovne grupe poljoprivrede Županijske komore Virovitica

Predsjednik uprave tvrtke "Agroland” iz Suhopolja istaknuo je da će glavni cilj biti stvaranje pretpostavki za razvoj finalnih proizvoda i veća ulaganja u znanje kroz suradnju sa strukom i fakultetima.

Foto: Goran Gazdek
  • 426
  • 53
  • 0

Nikola Gomerčić, predsjednik uprave tvrtke "Agroland” iz Suhopolja izabran je za predsjednika Strukovne grupe poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačke industrije HGK-Županijske komore Virovitica u mandatu 2023.-2027., a za njegovu zamjenicu Ksenija Vukman, voditeljica Ribnjačarstva PP Orahovica.

Nakon dugogodišnjeg rada u bankarskom sektoru, Nikola Gomerčić 2021. godine postaje suvlasnik i predsjednik uprave tvrtke Agroland d.o.o. koja se bavi organizacijom poljoprivredne proizvodnje te otkupom, prodajom i skladištenjem žitarica i uljarica, a u manjem obimu i primarnom poljoprivrednom proizvodnjom. Tvrtka je povećala broj otkupnih mjesta s tri na devet,  broj zaposlenih sa 15 na 40, te ukupni prihod sa 56 na 230 milijuna juna u 2022. godini.

Agroland je preuzimanjem kooperacije i skladišnih prostora tvrtke Diba i Kolo, objedinila ugovaranje poljoprivredne proizvodnje i otkupa žitarica i uljarica. Osim u Virovitičko-podravskoj županiji posluje u Osječko-baranjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Tvrtka je počela i s izgradnjom solarnih elektrana od ukupno 1 MW.

Zahvaljujući se na kandidaturi, povjerenju i izboru Gomerčić je naglasio kako u poljoprivrednom poslu nije dugo, tek dvije godine te da je imao nešto iskustva radeći u banci na kreditiranju poljoprivrednih projekata.

"Želio bih da se Strukovna grupa sastaje češće gdje bi međusobno dijelili svoja znanja i iskustva. Vjerujem da na taj način možemo izbjeći određene zamke i izazove u poslovanju. Želim da razmjenom iskustava sudjelujemo u formiranju politika na razini županije i države“, izjavio je nakon izbora.

Pojasnio je kako kod donošenja nekih pravilnika nije bila uključena struka, a pogotovo ne regionalna zajednica. Dodao je kako je bitno raditi što više finalnih proizvoda i stvarati pretpostavke za njihovo osmišljavanje i razvoj ustvrdivši kako je to, u trenutnim otežanim uvjetima tržišnog poslovanja ipak moguće.

"Cijela infrastruktura - od županije i države do fakulteta i struke, moraju zajedničkim snagama raditi na tome da finalni proizvod bude  naš glavni cilj. Virovitičko-podravska županija puno ulaže u tom dijelu kroz sustav navodnjavanja i ustanova koje su ovdje osnovane te suradnjom fakulteta i poduzetničkih inkubatora“, rekao je.

Jedna od inicijativa za koju će se zalagati su veća ulaganje u znanje.

"U tom dijelu koristit ću iskustva Agrolanda koji će uskoro potpisati sporazum s fakultetom gdje će primati učenike na praksu. Zajedno s fakultetom razvijat ćemo nove vrijednosti koje su bitne za razvoj poljoprivrede“, zaključio je Gomrečić.


Tagovi

Agroland Nikola Gomerčić HGK Predsjednik Strukovna grupa


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]