Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 13.02.2018. 12:00

Ne propustite radionice u Osijeku za mjeru 4 i mjeru 6 ruralnog razvoja!

Prijavite se na radionice i kvalitetno aplicirajte na mjere 4 i 6 Programa ruralnog razvoja!

  • 1.816
  • 206
  • 0

Kako bi se naučili što kvalitetnije aplicirati za mjere 4 i 6 Programa ruralnog razvoja, u Osijeku će se 21. veljače održati radionice za potencijalne korisnike mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. te za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”. 

Radionice se, obavještavaju iz Osječko-baranjske županije, održavaju u HGK - Županijska komora Osijek u 12 odnosno 14 sati u organizaciji Ministarstva poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Za radionicu se možete prijaviti putem linkova u tablici niže

Uskoro natječaj za podmjeru 4.1.

Vezano uz radionice za mjeru 4., na sljedećoj poveznici možete pronaći više informacija vezanih uz načine i uvjete provođenja mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, a prijaviti se možete putem obrasca. Uskoro se, naime, objavljuje natječaj za sektor biljne proizvodnje za navedeni tip operacije.

Vezano uz radionice za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” namijenjene su korisnicima upisanim u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koji pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu od najmanje 1.000 eura.

Tablica: Radionice u Osijeku

Mjera

Datum

Adresa održavanja

Vrijeme

Link

4.1.1.

21.02.2018.

HGK Županijska komora Osijek, Europska avenija 13

12,00 sati

Prijavi se

6.2.1.

21.02.2018.

HGK, Županijska komora Osijek, Europska avenija 13

14,00 sati

Prijavi se

U Narodnim novinama, broj 1/2018 od 3. siječnja 2018. godine objavljen je Pravilnik  koji definira uvjete prihvatljivosti za korištenje tipa operacije 6.2.1.”Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj, a prijave na natječaj podnose se od 12. ožujka do 23. travnja 2018. godine. Više informacija o provedbi natječaja pronađite na sljedećoj poveznici.

"Svrha natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja, a cilj radionice je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj", pojasnili su iz Agencije za plaćanja.

Foto: Bigstockphoto/kasto


Tagovi

Osječko-baranjska županija Ruralni razvoj Radionice Mjera 4 Mjera 6


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner