Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 10.03.2015. 09:20

Natječaj za razvoj jedinica lokalne samouprave

Potencijalni korisnici su općine i gradovi s najviše 10 tisuća stanovnika, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, a novac žele uložiti u izmjenu ili dopunu strateških ili prostornih planova.

  • 599
  • 104
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama br. 25/15, od 06. ožujka 2015. godine, Natječaj za provedbu podmjere 7.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti" te provedba operacije 7.1.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave".

Potencijalni korisnici su općine i gradovi s najviše 10 tisuća stanovnika, koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i ovim natječajem.

Moguća ulaganja novca su u:

  1. izradu ili izmjenu i dopune Prostornog plana uređenja općine ili grada,
  2. izradu ili izmjenu i dopunu Strateškog razvojnog programa općine ili grada,
  3. izradu ili izmjenu i dopunu Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora na području općine/grada koji je korisnik.

Natječaj za ažuriranje prostornih planova općina i gradova!

Sredstva javne potpore iznose ukupno 21 milijun kn. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje ulaganja koja su predmet Operacije 7.1.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave".

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Kao preduvjet za sudjelovanje u natječaju korisnik mora biti upisan u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu kako bi Agencija za plaćanja korisniku dodijelila korisničko ime i zaporku kojima se prijavljuje u AGRONET sustav.

Vodič za upis u evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu dostupan je na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja. Zahtjev za potporu korisnik podnosi u elektroničkom obliku putem AGRONET-a. Detaljne upute za podnošenje Zahtjeva za potporu nalaze se u Pravilniku, a postupak podnošenja putem AGRONET-a pojašnjen je u Vodiču za korisnike potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj podmjera 7.1 "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti, koji je dostupan na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja", poručuju iz ministarstva poljoprivrede.

U prilogu pronađite Tekst natječaja i Pravilnik.


Dokumenti


Tagovi

Narodne novine Podmjera 7.1. Natura 2000 Operacija 7.1.1. Prostorni plan Strateški razvojni program Strateški plan razvoja pojedinih gospodarskih sektora Namjenska bespovratna sredstva Evidencija korisnika AGRONET sustav Elektronički oblik Euro


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]