Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 10.05.2017. 16:30

Napokon Nacrt prijedloga zakona o OPG-u!

Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu!

Foto: bigstockphoto.com, volkovslava
  • 6.366
  • 379
  • 0

Otvoreno je novo savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koje je moguće pronaći na sljedećoj poveznici.

Ovim se Nacrtom prijedloga zakona utvrđuju uvjeti za obavljanje gospodarske djelatnosti poljoprivrede i s njom povezanih dopunskih djelatnosti koje se obavljaju u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kao organizacijskom obliku, način i uvjeti za upis u Registar OPG-a, odgovornost, prava i obveze nositelja OPG-a i članova OPG-a, utvrđuju se nadležna tijela, nadzor i kontrola u primjeni Zakona, kao i druga pitanja bitna za OPG.

Savjetovanje je otvoreno do 9. lipnja 2017.

Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u javnoj raspravi

Prijedlogom ovog zakona OPG je organizacijski oblik gospodarskog subjekta poljoprivrednika u svojstvu fizičke osobe koji samostalno i trajno obavlja djelatnost poljoprivrede i s njom povezane dopunske djelatnosti, a temelji se na radu njegovih članova te korištenju vlastitih i/ili unajmljenih proizvodnih resursa.

"Napokon ćemo imati zakon koji će obiteljska poljoprivredna gospodarstva razlikovati od svih ostalih gospodarskih subjekata i koji će pomoći uređenju tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Želimo kvalitetan i promišljen propis, propis koji će biti provediv u praksi i koji će imati pozitivne učinke na OPG-e i na cjelokupno gospodarstvo. Nacrt prijedloga zakona od danas je na savjetovanju s javnošću. Proučite, komentirajte, predložite svoja rješenja određenih pitanja i dajte svoj doprinos", izjavio je ministar Tomislav Tolušić po otvaranju Savjetovanja.

Foto: bigstockphoto.com, volkovslava


Tagovi

Javno savjetovanje OPG Zakon


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]