Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 26.09.2008.

Najbolji sir iz Krasnog

  • 1.876
  • 89
  • 0

Velebitski ovčji sir Sirane Runolist iz Krasnoga proglašen je šampionskim proizvodom na Trećim danima sira Pakovo Selo 2008., koje je ovog vikenda organizirala Udruga prerađivača mlijeka i mini mljekara I-pak iz Pakova Sela, a otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk.

I domaćin manifestacije, mljekara I-pak, ove se godine ovjenčao sa čak tri odličja: dvjema zlatnim plaketama za ovčju i kravlju skutu, te brončanom plaketom za sir škripavac.

Baš ova tri nova proizvoda mljekara je ponudila tržištu u posljednjih godinu dana, a plakete koje su sirevi osvojili potvrda su njihove kvalitete. Stoga sam ponosan na sve svoje zaposlenike i kooperante, a uspjeh je i motivacija za još ustrajniji rad.

Nadam se da ćemo u godini koja je pred nama za iduće Dane sira proizvesti barem još jedan novi proizvod - nije skrivao zadovoljstvo Ivan Petrović, vlasnik mljekare I-pak.

Osim sirara iz Krasnoga i Pakova Sela, razloga za zdravicu imali su i drugi osvajači plaketa, osobito mini mljekare “Veronika” iz Krapinsko-zagorske županije za Zlatni zagrebački svježi sir, “Biogal” iz Bjelovarsko-bilogorske županije za najbolji polutvrdi masni kozji sir Capra, te MiH sirana Pag za izvrsni paški sir.

Treći dani sira Pakovo Selo 2008. organizirani su, inače, u etnoselu Dalmati, a izlagačima sireva pridružili su se i gosti, članovi Udruge proizvođača drniškog pršuta, Udruge dalmatinskih uljara te Pčelarske zadruge Dalmatinski med. Svi posjetitelji manifestacije guštali su do kasnih sati u ukusnim sirevima, pršutu, kolačima i drugim delicijama, sve uz pjesmu i zabavu.

Izlagači na Trećim danima sira Pakovo Selo 2008. bili su: I-pak, Agropromet, Agropromet SiM, Batlan, Biogal, Družba, Euromilk, Križevačka mljekara, Latus, Lović - proizvodnja i prerada mlijeka, MCOM, Sirana Sabalić, MiH sirana, Mini mljekara Veronika, Mljekara BIZ, Mljekara Vodopijevec, Tomaić Commerce, Vesna Loborika, Mala mljekara te Barbara Lila.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Imati svoje silose u vremenima kada cijene žitarica osciliraju iz dana u dan, važnije je nego ikada. Mladi baranjski poljoprivrednik, Alen Beno, ima dva silosa, sušaru i pročistač. Ne samo da nam je opisao sve u detalje nego nas je i proveo... Više [+]