Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 26.09.2008.

Najbolji sir iz Krasnog

  • 1.948
  • 89
  • 0

Velebitski ovčji sir Sirane Runolist iz Krasnoga proglašen je šampionskim proizvodom na Trećim danima sira Pakovo Selo 2008., koje je ovog vikenda organizirala Udruga prerađivača mlijeka i mini mljekara I-pak iz Pakova Sela, a otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk.

I domaćin manifestacije, mljekara I-pak, ove se godine ovjenčao sa čak tri odličja: dvjema zlatnim plaketama za ovčju i kravlju skutu, te brončanom plaketom za sir škripavac.

Baš ova tri nova proizvoda mljekara je ponudila tržištu u posljednjih godinu dana, a plakete koje su sirevi osvojili potvrda su njihove kvalitete. Stoga sam ponosan na sve svoje zaposlenike i kooperante, a uspjeh je i motivacija za još ustrajniji rad.

Nadam se da ćemo u godini koja je pred nama za iduće Dane sira proizvesti barem još jedan novi proizvod - nije skrivao zadovoljstvo Ivan Petrović, vlasnik mljekare I-pak.

Osim sirara iz Krasnoga i Pakova Sela, razloga za zdravicu imali su i drugi osvajači plaketa, osobito mini mljekare “Veronika” iz Krapinsko-zagorske županije za Zlatni zagrebački svježi sir, “Biogal” iz Bjelovarsko-bilogorske županije za najbolji polutvrdi masni kozji sir Capra, te MiH sirana Pag za izvrsni paški sir.

Treći dani sira Pakovo Selo 2008. organizirani su, inače, u etnoselu Dalmati, a izlagačima sireva pridružili su se i gosti, članovi Udruge proizvođača drniškog pršuta, Udruge dalmatinskih uljara te Pčelarske zadruge Dalmatinski med. Svi posjetitelji manifestacije guštali su do kasnih sati u ukusnim sirevima, pršutu, kolačima i drugim delicijama, sve uz pjesmu i zabavu.

Izlagači na Trećim danima sira Pakovo Selo 2008. bili su: I-pak, Agropromet, Agropromet SiM, Batlan, Biogal, Družba, Euromilk, Križevačka mljekara, Latus, Lović - proizvodnja i prerada mlijeka, MCOM, Sirana Sabalić, MiH sirana, Mini mljekara Veronika, Mljekara BIZ, Mljekara Vodopijevec, Tomaić Commerce, Vesna Loborika, Mala mljekara te Barbara Lila.