Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kobasijada Osijek
  • 24.02.2017. 19:00

Najbolje kobasice na Donjogradskoj kobasijadi

U Osijeku u Donjem gradu održan je po 14. puta izbor za najbolju kobasicu, a uz to organizira se i 8. ocjenjivanje najboljih kulenovih seka. Pristiglo je ukupno 68 uzoraka.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 1.889
  • 200
  • 0

Iako je prije 14 godina izbor za najbolju kobasicu Donjeg grada u Osijeku počeo kao šaljivo druženje prijatelja, do danjašnjih je dana postalo ozbiljno i poznato natjecanje na koje pristižu ponajbolji uzorci s područja Slavonije, Baranje i Bosanske Posavine.

Uz to, paralelno se organizira i 8. ocjenjivanje najboljih kulenovih seka, a ove godine je pristiglo ukupno 68 uzoraka ovih autohtonih slavonskih proizvoda.

Pristiglo 68 uzoraka tradicionalnih proizvoda

Damir Lukač, predsjednik udruge "Donjogradski kobasičar" kaže kako je ove godine pristiglo 44 uzorka kobasica i 24 uzorka kulenovih seka. Unatoč nešto nepovoljnijim vremenskim uvjetima, pojedini uzorci istaknuli su se svojom izvanserijskom kvalitetom, što je stručno povjerenstvo nagradilo i takvim ocjenama.

Goran Kušec, predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva kaže kako prvo gledaju vanjski izgled proizvoda, ima li oštećenja, plijesni, mrlja ili nekog neprirodnog ovitka, koji ne spada u tradicionalni proizvod. "Nakon toga gledamo konzistenciju, čvrstoću, da li je kobasica drobljiva. Zatim gledamo izgled presjeka, a nakon toga je kušanje gdje dajemo subjektivnu ocjenu."

Foto: screenshot/youtube.com


Tagovi

Kobasijada Osijek Donji grad Ocjenjivanje Kulenova seka


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]