Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 24.11.2016. 14:00

Nagrada za inovacije na sajmu EIMA!

Massey Ferguson je za revolucionaran dizajn sustava za pročišćavanje ispušnih plinova u seriji MF 5700SL, na sajmu EIMA u Bologni nagrađen nagradom Technical Innovation Award.

  • 1.952
  • 96
  • 0

Za revolucionaran dizajn sustava za pročišćavanje ispušnih plinova, unutar serije MF 5700SL, MF je na sajmu EIMA u Bologni nagrađen nagradom Technical Innovation Award.

Ovaj cijenjeni trofej dodjeljuje FederUnacoma, udruženje talijanskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije i tako svake druge godine odaje priznanje za najznačajnija unaprjeđenja na ovom vodećem europskom sajmu.

Važna uloga na području tehnologije motora

Kao prvi proizvođač koji je uveo SCR tehnologiju u industriju poljoprivredne mehanizacije, MF zauzima pionirsku ulogu na području tehnologije motora. Od 2008. godine, zajedno sa stručnjakom za motore AGCO POWER, kontinuirano se radi na daljnjem razvoju motora i pripadajućih sustava za pročišćavanje ispušnih plinova.

Dosad su pronađena rješenja koja u međuvremenu u sličnom obliku koriste svi veliki proizvođači traktora i kombajna, i koja su sigurno prepoznata kao najučinkovitiji put za provedbu strogih propisa o emisiji plinova.

All in one system

Kao predvodnik u ovom području, a nakon stupanja na snagu emisijske klase 4 za traktore nižih razreda snage, MF je uspio uvesti potrebnu tehnologiju i za kompaktnije traktore. Veliki je izazov bio postići maksimalnu učinkovitost potrošnje goriva i AdBlue sredstva, a da se ne ugroze preglednost, okretnost i razmak od tla. I sve to bez povećanja troškova održavanja. Iako je zadatak bio identičan kod većih modela traktora, ipak je to kod kompaktnih traktora zbog bazne konstrukcije teže i još važnije.

Konstrukcija naziva "All-in-One-System", iznimno kompaktna cjelina SCR sustava i diesel oksidacijskog katalizatora (DOC), dobro je zaštićena i savršeno intergrirana na lijevoj donjoj strani traktora. Ni dužinu šasije, ni poklopac motora ili ispušnu cijev nije bilo potrebno povećavati u cilju očuvanja okretnosti i preglednosti na sve strane. Uz to, sustav ne zahtijeva nikakvo održavanje. Regeneracija, kao kod filtera diesel čestica (DPF), sa odgovarajućim rashodom goriva i utroškom vremena, otpada.

Massey Ferguson u polju

Žiri je svojom nagradom priznao da je MF i kod kompaktnijih traktora na uzoran način uspio zadovoljiti stroge zakone o ispušnim plinovima, bez kompromisa kada su u pitanju snaga, štedljivost, okretnost, radna udobnost ili jednostavnost održavanja.

Potvrda kvalitete inžinjerskog rada

Iz Massey Fergusona poručuju kako su jako zadovoljni nagradom koja daje priznanje izvanrednom inžinjerskom radu, a tom je radu također dano priznanje i nagradom za MF 5713 SL za "Traktor godine 2016" na posljednjem sajmu Agritechnica. Ovaj je sustav prethodno ostavio dobar dojam tijekom leta na Royal Highland Show u Škotsku, gde je također primio nagradu za inovaciju. Radikalni dizajn jedinice za naknadnu obradu ispušnih plinova sadrži takozvani Swirl (kovitlajući) sustav, kojim se ispušni plinovi optimalno miješaju sa AdBlue sredstvom te dolazi do manje potrebe za hlađenjem i paket hladnjaka može biti vrlo kompaktan.

EIMA - dodjela nagrade

Na taj su način dokazali kako za poljoprivrednike širom Europe, u za njih tako važnom segmentu od oko 100 KS, u programu imaju prave proizvode. Poručuju i da poljoprivrednik može svoje poslove obavljati još učinkovitije i udobnije nego do sada, a uz to mu ne moraju, primjerice, objašnjavati kako će ubuduće kod radova sa utovarivačem ili prilikom košnje vidjeti manje, teže se okretati, više novca trošiti za gorivo i AdBlue ili da će mu trebati više vremena za održavanje.

"To je pravi napredak, jednostavna i pragmatična inovacija, potpuno u skladu s tradicijom tvrtke MF", zaključio je Campbell Scott, MF direktor marketinga.

Uz nagrađivanu seriju MF 5700 SL, sustav se također ugrađuje i u novoj generaciji MF univerzalnih traktora MF Global Series (MF 4700/MF 5700/MF 6700, 85-130 KS).

AGCO precizna tehnologija za poljoprivredna gospodarstva

AGCO (NYSE: AGCO) je u svjetskim razmjerima vodeća tvrtka na području razvoja, proizvodnje i prodaje poljoprivrednih rješenja i podržava povećanje produktivnosti u poljoprivredi svojom obimnom paletom proizvoda i odgovarajućim uslugama. Poljoprivredni proizvodi tvrtke AGCO - podržani od Fuse® precizne tehnologije i usluge optimizacije za poljoprivredna gospodarstva - prodaju se preko pet brendova Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® i Valtra®, putem globalne mreže od 3.000 neovisnih trgovaca i distributera u više od 140 zemalja. AGCO je osnovan 1990. i sjedište tvrtke je u Duluth, Georgia, USA.

Za više informacija obratite se tvrtki Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Massey Ferguson Nagrada Inovacija Ispušni plinovi Emisija


Partner