Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 04.04.2022. 17:00

Nagrada Red Dot za seriju MF 5S - obavlja širok spektar zadataka

Modeli predstavljaju mješavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i mješovitim farmama uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade tla.

Foto: Massey Ferguson
  • 447
  • 154
  • 0

Nagrada Red Dot koju je osvojila serija traktora MF 5S Massey Ferguson, svjetskog brenda kompanije AGCO, potvrda je dugogodišnjeg uspjeha i kvalitete. Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz cijelog svijeta dao je ocjenu prema kvaliteti dizajna i stupnju inovacije. Ovim je nastavljen niz nagrada i prati traktor serije MF 8S koji je dobio isto, vrlo cijenjeno priznanje i prošle, 2021. godine.

"Velika nam je čast primiti nagradu Red Dot. Od svog predstavljanja, traktor serije MF 5S je brzo stekao izuzetnu reputaciju kao najbolji u klasi za mliječne i životinjske farme", izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i izvršni direktor tvrtke Massey Ferguson za Europu i Bliski Istok dodajući da je serija napravljena tako da obavlja širok spektar zadataka uz lakoću i jednostavnost kako na farmi tako i u ratarskim poslovima.

Savršen traktor za farme

Nova serija MF 5S ima pet novih modela od 105 do 145 KS s najnovijim AGCO Power motorom zapremine 4,4 litra, s četiri cilindra koji ispunjava aktualne propise za emisije ispušnih plinova u skladu sa standardom Stage V i jedinstvenu "All in One" SCR tehnologiju, dizajniranu za radni vijek traktora.

Za sve njih je moguć izbor za specifikacije u klasi Exclusive, Efficient, Panoramic ili Essential, čime se nudi veliki opseg funkcija koje poboljšavaju performanse da bi se prilagodili svim vrstama farmi i primjena. Modeli uključuju niz karakteristika koje povećavaju performanse i udobnost u raznim primjenama. Ključni diferencijatori svake varijante uključuju hidrauličku snagu, upravljanje hidrauličnim ventilom, automatizaciju mjenjača, funkcije joysticka i ovjes kabine.

Ima veliki opseg funkcija

Odlikuje se izuzetno dobrom vidljivošću zahvaljujući dizajnu kabine koja je uska sa strmim prednjim dijelom. Karakterizira ih pouzdan i jednostavan rad, veća nosivost i radijus okretanja od četiri metra. Model predstavlja mješavinu kompaktnih dimenzija koje su potrebne farmerima na stočnim i mješovitim farmama uz superiorne performanse i jednostavnu upotrebu za operacije obrade tla.

Moguć izbor mjenjača

Svi traktori serije MF 5S dostupni su s powershift mjenjačem Dyna-4 koji ima 16×16 brzina ili Dyna-6 24×24 brzine. Oba modela su opremljena funkcijom automatskog režima, odnosno "kočnicom u neutralnom položaju". Korisna funkcija kočenja u neutralnom stupnju prijenosa odvaja prijenos kada se kočnice primjene. Creeper je opcija na svim modelima koji mogu dostići brzine do 70m/h ili 80 m/h s prilagođenom širinom guma.

Jednostavniji utovar

Također su i odlični utovarivači koji nude veliku okretnost, odličnu vidljivost, na samo četiri metra iznad uskog, strmog poklopca motora kao i učinkovitu hidrauliku visokog protoka koja pruža do 110 l/min.

Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući novom joysticku, odličnim kontrolama prijenosa i kočenju u neutralni položaj. Kabine na svim modelima serije su opremljene visokim značajkama, a modeli Exclusive i Efficient dolaze s novim naslonom za ruku koji u sebi ima joystick.

Djelotvorni u poljskim uvjetima

Zahvaljujući robusnim trozglobnim nosačima koji mogu podići do 6.000 kg, što je više od prethodnih modela, jamče visoku učinkovitost u polju. Zahvaljujući kapacitetu povećanom s 2.500 na 3.000 kg, prednji nosač omogućuje operateru bolju efikasnost koristeći veće i šire priključke. Mogu sigurno nositi veće terete i upravljati njima.

Dobra povezanost

Serija se može opcionalno u potpunosti povezati telemetrijom MF Connect. Nova funkcija Geofencing poboljšava logističko upravljanje i sigurnost, šalje upozorenja na mobilne telefone i uređaje.

Terminal Datatronic 5 Masseya Fergusona standardni je dio opreme na modelima Exclusive, a opcionalni na Efficent. Može pokretati funkcije precizne poljoprivrede MF tehnologije, uključujući automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i najnoviju MF kontrolu stope koja od sada mogu kontrolirati do 96 sekcija.

ISOBUS kompatibilna jedinica za obavještavanje operatera sa zaslonom na dodir prati sve funkcije i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima.

Za stvaranje zapisa o polju, o potrošnji goriva, izvješća o radu kao i precizno praćenje svih unosa na svakom hektaru instaliran je softver MF TaskDock.


Tagovi

Red Dot Traktor MF 5S Massey Ferguson AGCO Power motor Mješovite farme Nagrada


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Divlji i kultivirani", Baranja u svibnju 🌺
#RuralFoto #Priroda #mak #baranja #pejzaž #nofilter