Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 04.09.2019. 09:45

Na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem predstavljeni rezultati Ministarstva poljoprivrede

Iz resora Ministarstva poljoprivrede za pet slavonskih županija iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno je ukupno više od 4 milijarde kuna. Od ukupno 200 dječjih vrtića u Hrvatskoj koji se grade i obnavljaju bespovratnim EU sredstvima, čak 54 ih je u slavonskim županijama.

Foto: Pixabay/Alexpunker
  • 306
  • 21
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovala je u radu IX. Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je održana 3. rujna 2019. godine u Orahovici.

Ministarstvo poljoprivrede kao tijelo nadležno za provedbu Programa ruralnog razvoja i Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u radu Savjeta ima značajnu ulogu jer se velik dio planiranih mjera i projekata financira upravo iz tih izvora.

Na Sjednici Savjeta su resorni ministri podnosili izvješća o napretku u provođenju Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede za pet slavonskih županija iz Programa ruralnog razvoja RH ugovoreno je ukupno više od 4 milijarde kuna. Od ukupno 200 dječjih vrtića u Hrvatskoj koji se grade i obnavljaju bespovratnim EU sredstvima, čak 54 ih je u slavonskim županijama, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. 

"Osmislili smo program stipendija kojim je predviđena jednokratna potpora u iznosu od 10.000,00 kuna godišnje po studentu agronomskih i biotehničkih znanosti. Akcijskim planom tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća u pet slavonskih županija planirana je izgradnja 9 hladnjača. Pomažemo i podupiremo udruživanje u proizvođačke organizacije.

U Slavoniji se trenutno gradi i EU novcem financira 41 farma, 15 plastenika, 34 nova višegodišnja nasada, 15 projekata obnovljivih izvora energije te 5 sustava javnog navodnjavanja, a od prethodne sjednice Savjeta do danas ugovoreno je ukupno 830 milijuna kuna vrijednih projekata ruralnog razvoja te isplaćeno 430 milijuna", zaključila je ministrica Vučković te najavila: 

"Na sljedećoj sjednici prezentirat ćemo nacrt Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora, do tada pokrenuti investicijske kredite i započeti provedbu Nacionalnog sustava označavanja voća i povrća, Naše domaće - dokazana kvaliteta. Kada je riječ o ribarstvu, provest ćemo četiri nova natječaja vezana za zaštitu zdravlja i dobrobiti životinja, povećanje potencijala akvakulture, diversifikaciju aktivnosti i nove oblike prihoda te kvalitetu proizvoda i korištenje neželjenog ulova."

Prezentaciju ministrice Vučković možete preuzeti u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Marija Vučković Prezentacija Slavonija Baranja Srijem Ruralni razvoj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]