Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11. Međunarodni dunavski festival
  • 10.07.2018. 18:00

Na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu predstavili potencijale Vukovarsko-srijemske županije

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem nazočilo je na otvaranju 11. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu, koji traje od 06. do 15.07.2018.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 288
  • 20
  • 0

U Ulmu je jučer održana konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava" okviru 11. Međunarodnog dunavskog festivala u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma na kojoj sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima. 

Na konferenciji su predstavljeni investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije. S područja županije prisutna su izaslanstva iz Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vinkovaca i Grada Vukovara, priopćeno je iz županije.

Svečanosti otvaranja Festivala kao i konferenciji nazočili su ministrica regionalno razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Cilj manifestacije je kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.

Nakon otvaranja festivala, u pratnji domaćina, župan Galić obišao je štandove na kojima su izlagali i proizvođači s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Održan je i zajednički prijem gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa i gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga, s kojima je župan Galić razgovarao o projektima od zajedničkog interesa. Obzirom kako su županija i grad Ulm povezani rijekom Dunavom, župan Galić je istaknuo dosadašnju dobru suradnju ali se tu vide mogućnosti daljnjeg razvoja te suradnje, posebno u području gospodarstva i turizma, kao i novih tehnologija u transportu i logistici.

Slavonske večeri uz, naravno - slavonske delicije

Prijemu su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu dr. Gordan Grlić Radman te predstavnici Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Županije Posavske iz Orašja.

U večernjim satima održano je zajedničko otvorenje Slavonske večeri uz degustaciju slavonskih delicija koje je predstavila Vukovarsko-srijemska županija te sudjelovanje Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci. Sve nazočne sudionike i goste na večeri pozdravili su gradonačelnik Ulma Czisch i župan Galić.

Na Slavonskoj večeri bili okupljeni svi partneri s područja Dunav - Sava, na kojoj je pozdravne riječi uputio i ministar pravosuđa, EU i turizma Baden-Württemberga Guido Wolf.


Tagovi

Slavonske večeri Slavonske delicije Vukovarsko-srijemska županija 11. Međunarodni dunavski festival Ulm Njemačka Projekt Suradnja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Za koga ćete glasati na Parlamentarnim izborima u srijedu, 17. travnja?

825


Glasova: 58

Agrarna stranka 7,0%

Glasova: 122

Domovinski pokret i partneri 14,8%

Glasova: 241

HDZ i partneri 29,2%

Glasova: 10

Javno dobro 1,2%

Glasova: 46

Most i partneri 5,6%

Glasova: 49

Možemo 5,9%

Glasova: 27

Odlučnost i pravednost 3,3%

Glasova: 18

Republika i partneri 2,2%

Glasova: 15

Socijaldemokrati i partneri 1,8%

Glasova: 157

SDP i partneri 19,0%

Glasova: 82

Nitko od navedenih 9,9%

Pregled ankete

Pregled ankete