Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 01.02.2016. 16:30

Moguće izmjene Programa ruralnog razvoja!

"Kada napravimo analizu učinaka, dva puta imamo pravo mijenjati Program ruralnog razvoja, a ako bude potrebe to ćemo i učiniti", govori Romić.

Foto: PIXSELL
  • 1.591
  • 244
  • 0

Kada ćemo imati novu strategiju hrvatske poljoprivrede? Hoće li se mijenjati Program ruralnog razvoja. Neke od odgovora na pitanja poljoprivrednika mogli smo čuti u Emisiji za selo i poljoprivredu urednika Martina Vukovića gdje je gostovao novi ministar poljoprivrede Davor Romić.

Program razvoja poljoprivrede Udruge Život

MOST i Domoljubna koalicija su prihvatili program za poljoprivredu Udruge OPGH Život. Kako ministar Romić nije stranački kandidat, govorio je o vlastitoj ideji razvoja strategije poljoprivrede u narednom razdoblju.

Želim vratiti vjeru hrvatskom poljoprivredniku!

"Doprinos Udruge Život je taj da artikuliraju probleme unutar interesne skupine. Oni su napravili određeni program za poljoprivredu usvojen od strane Domoljubne koalicije. Prihvaćeni su restrukturiranje unutar Ministarstva poljoprivrede u pratećih institucija u svrhu povećane učinkovitosti, izrada strategija, revizija represivne poljoprivredne politike koja ugrožava poljoprivredne proizvođače, stavljanje zemljišta u funkciju, razvoj sustava navodnjavanja, priprema Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2020. - 2027. To je za mene jako važno. Program ruralnog razvoja smo usvojili i sada je vrijeme da počnemo ispravljati pogreške koje smo učinili.

Ako bude potrebe, mijenjat ćemo Program ruralnog razvoja!

Kada napravimo analizu učinaka, dva puta imamo pravo mijenjati Program ruralnog razvoja, a ako bude potrebe to ćemo i učiniti", govori Romić. Imamo poljoprivrednu strategiju iz 2003. godine. Je li potrebna nova? "Moramo artikulirati put razvoja poljoprivrede tako da ćemo angažirati stručni tim ljudi koji će pomoći u izradi", najavljuje novi ministar.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Davor Romić Ministar poljoprivrede Martin Vuković Emisija za selo i poljoprivredu HPK Matija Brlošić Tihomir Jakovina Zalihe šećera HGK Program ruralnog razvoja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]