Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed mljekara
  • 08.03.2016. 17:30

Mljekari Bugarske u organiziranom štrajku

Bugarski mljekari izašli su na ulice i zahtijevaju bolju kontrolu uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda.

  • 1.935
  • 351
  • 0

Bugarski mljekari su započeli nacionalni prosvjed koji će prema njihovim riječima trajati do daljnjeg, odnosno do rješavanja zahtjeva. Prema pisanju portala agri.eu, glavni zahtjev je kontrola uvoza mlijeka, mliječnih proizvoda i sirovina u zemlju te eliminacija nekontroliranog uvoza odnosno šverca, proizvoda mliječne industrije.

Institucije prozvane da ne rade svoj posao

Bugarski mljekari upozorili su da Carinska agencija, Agencija za sigurnost hrane i Agencija za nacionalnu sigurnost ne provode potrebne kontrole te u ovom trenutku postoji snažan nekontrolirani uvoz mlijeka, mlijeka u prahu i surogata mlijeka iz zapadne Europe. Na prosvjede su se odlučili kako bi na neki način izazvali Vladu i tako pokazali vlastima kako uhvatiti one koji stoje iza nedopuštenog uvoza. Kao primjer naveli su i sektor proizvodnje mesa te poručili da, kada postoji volja, država se može učinkovito boriti protiv nelojalnog uvoza koji uništava domaću proizvodnju.

Blokada cijele zemlje

"Blokirat ćemo cijelu zemlju jer do sada nije bilo dovoljno efikasnih kontrola od strane države po pitanju uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda. Blokirat ćemo granične prijelaze i za 24 sata ćemo pokazati kako nedozvoljena roba iz Njemačke, Francuske, Mađarske i drugih zemalja ulazi u Bugarsku", istaknuo je ovim povodom Boyko Sinapov iz Nacionalne udruge uzgajivača. Također je istaknuto kako ovo neće biti prosvjed već nacionalni štrajk, a najavljeno je i veliko okupljanje 24. ožujka kada se sastaje Vijeće ministara.

Foto:bigstockphotos.com;Jule_Berlin


Tagovi

Bugarska Štrajk Prosvjed

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo