• Poljoprivreda

Mjere ruralnog razvoja u Karlovačkoj županiji

  • 718
  • 36
  • 0

U Udruženju obrtnika grada Karlovca 09. prosinca 2008. godine državni tajnik Krešimir Kuterovac odobrio je novčane potpore za financiranje programa razvitka seoskog prostora u 2008. godini za Karlovačku županiju. Skup je pozdravio župan Karlovačke županije gospodin Ivica Horvat.

U Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja iz Karlovačke je županije stiglo 59 zahtjeva, a odobreno je 48 zahtjeva u ukupnom iznosu od 5,1 milijun kuna.

Obiteljska gospodarstva će na ovaj način poboljšati turističku djelatnost na svom gospodarstvu, urediti sirane i vinske podrume, izravno prodati svoje proizvode te urediti potrebnu infrastrukturu na svojim farmama. Također dio sredstava je usmjeren za rad strojnih prstenova i udruga te uzgajivačima cvijeća.

Model ruralnog razvoja ima za cilj zadržati stanovništvo u ruralnim područjima, izjednačiti kvalitetu života u ruralnim i urbanim područjima, omogućiti povratak stanovništva iz urbanih u ruralna područja, povećati konkurentnost proizvodnje i time stvoriti veći dohodak poljoprivrednih proizvođača.

Dobar dio ovih poljoprivrednih proizvođača je zatražio i dobio pomoć od svih djelatnika Područne službe HZPSS-a Karlovačke županije, počevši od obavještavanja pa do pomoći kod ispunajvanja obrazaca i prikupljanja dokumentacije za natječaje. Svakako smo osjetili zadovoljstvo što smo i na ovaj konkretan način pomogli našim poljoprivrednicima, sa željom i nadom da će taj oblik suradnje nastaviti i u 2009 godini.

Područna služba HZPSS-a Karlovačke županije
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za stočarstvo


Izvori

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće
Sve buja i previše.
Salatu rijedimo pomalo, ima već i mlade mrkvice.
Za koji dan bude i grašak za branje.