Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 14.12.2008.

Mjere ruralnog razvoja u Karlovačkoj županiji

  • 740
  • 36
  • 0

U Udruženju obrtnika grada Karlovca 09. prosinca 2008. godine državni tajnik Krešimir Kuterovac odobrio je novčane potpore za financiranje programa razvitka seoskog prostora u 2008. godini za Karlovačku županiju. Skup je pozdravio župan Karlovačke županije gospodin Ivica Horvat.

U Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja iz Karlovačke je županije stiglo 59 zahtjeva, a odobreno je 48 zahtjeva u ukupnom iznosu od 5,1 milijun kuna.

Obiteljska gospodarstva će na ovaj način poboljšati turističku djelatnost na svom gospodarstvu, urediti sirane i vinske podrume, izravno prodati svoje proizvode te urediti potrebnu infrastrukturu na svojim farmama. Također dio sredstava je usmjeren za rad strojnih prstenova i udruga te uzgajivačima cvijeća.

Model ruralnog razvoja ima za cilj zadržati stanovništvo u ruralnim područjima, izjednačiti kvalitetu života u ruralnim i urbanim područjima, omogućiti povratak stanovništva iz urbanih u ruralna područja, povećati konkurentnost proizvodnje i time stvoriti veći dohodak poljoprivrednih proizvođača.

Dobar dio ovih poljoprivrednih proizvođača je zatražio i dobio pomoć od svih djelatnika Područne službe HZPSS-a Karlovačke županije, počevši od obavještavanja pa do pomoći kod ispunajvanja obrazaca i prikupljanja dokumentacije za natječaje. Svakako smo osjetili zadovoljstvo što smo i na ovaj konkretan način pomogli našim poljoprivrednicima, sa željom i nadom da će taj oblik suradnje nastaviti i u 2009 godini.

Područna služba HZPSS-a Karlovačke županije
Bernarda Kasunić, dipl. ing. agr., stručni savjetnik za stočarstvo


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]