Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otvorenje
  • 28.05.2022. 10:30
  • Splitsko-dalmatinska, Muć

Ministrica otvorila vatrogasni dom DVD-a Muć, sufinanciran kroz mjeru 7

Bez funkcionalne komunalne i društvene infrastrukture nema ni mogućnosti pozitivnih demografskih pokazatelja, a onda ni razvoja poljoprivrede, istaknula je Marija Vučković.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 188
  • 9
  • 0

Nova zgrada Vatrogasnog doma DVD-a Muć sufinancirana je sredstvima Mjere 7 u ukupnom iznosu odobrene potpore 7,4 milijuna kuna, a uključuje vatrogasni toranj te prostor za aktivnosti i djelovanje udruga, posebno spremište za Crveni križ te prostor za provedbu dobrovoljnog darivanja krvi, čulo se na njegovom otvorenju.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila je kako bez funkcionalne komunalne i društvene infrastrukture nema ni mogućnosti pozitivnih demografskih pokazatelja, a onda ni razvoja poljoprivrede, te istaknula kako je za temeljne usluge i obnove sela Programa ruralnog razvoja na području Splitsko-dalmatinske županije isplaćeno 130 milijuna kuna, pri čemu je sufinancirano osam vatrogasnih domova te kulturnih i društvenih centara, uz 19 ulaganja u dječje vrtiće.

Do 2023. HVZ-u 132 milijuna kuna

Istaknuta su ulaganja u opremanje i osposobljavanje vatrogasnih zajednica, pri čemu je slijedom sporazuma s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom (HVZ) za 2018. i 2019. Ministarstvo isplatilo oko 54 milijuna kuna, a sukladno novom Sporazumu do 2023. godine predviđen je iznos od oko 132 milijuna kuna. Povrh toga, iz sredstava opće korisnih funkcija šuma do danas je izvršeno radova održavanja ovih prometnica u dužini od oko 530 km, za što je Ministarstvo izdvojilo oko 65 milijuna kuna.

Prilikom radnog posjeta Gradu Novalji ministrica je održala sastanak s gradonačelnikom Novalje Ivanom Dabom i suradnicima na temu aktualnosti u lokalnom ribarstvu i poljoprivredi, a potom obišla Dječji vrtić i jaslice Carić i Vatrogasni dom Novalja, projekte sufinancirane sredstvima Mjere 7 u iznosu većem od 10 milijuna kuna, pri čemu je u Ličko-senjskoj županiji iz Programa ruralnog razvoja isplaćena potpora u vrijednosti većoj od milijardu kuna.

Također, obišla je lokaciju buduće ribarske luke u tom mjestu. Riječ je o značajnom projektu sufinanciranom u iznosu od 35 milijuna kuna sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a odnosi se na poboljšanje infrastrukture u ribarskoj luci u cilju povećanja kvalitete, kontrole i sljedivosti iskrcanih proizvoda, doprinosa zaštiti okoliša i prirode te veće energetske učinkovitosti i poboljšanja zdravlja, sigurnosti i radnih uvjeta, stoji u priopćenju resornog ministarstva.


Tagovi

Marija Vučković DVD Muć Otvorenje Ribarske luke


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Radna akcija subotom 💪🏼🙌🏼 #udrugaplantaza

U petak, 8. 9. otvaramo vrata našeg novog prostora.

Vidimo se na 3. PLANTidi❕❕