Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 23.10.2019. 16:30

MF predstavlja nove prednje kosilice i prevrtače sijena na Agritechnici 2019

Massey Ferguson nadograđuje svoju ponudu strojeva za žetvu krme i prevrtača sijena novim prednjim kosilicama te širim prikopčanim i vučenim prevrtačima sijena

Foto: austrodiesel.at
  • 362
  • 76
  • 0

Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO (NYSE:AGCO), nadograđuje svoju ponudu strojeva za žetvu krme i prevrtača sijena novim prednjim kosilicama te širim prikopčanim i vučenim prevrtačima sijena. Upravo će ove strojeve izložiti na sajmu Agritechnica koji će se održati od 10. do 16. studenog 2019. u Hannoveru u Njemačkoj.

Novi strojevi jačaju asortiman koji uživa veliku popularnost kod kupaca i prodavača. "Massey Ferguson ponovno investira u svoj portfelj u okviru naše strategije cjelovitog asortimana. Nove kosilice i prevrtači sijena važan su sastavni dio našeg pristupa, a kupcima pružaju nova rješenja kojima će zadovoljiti svoje rastuće potrebe", izjavio je Francesco Quaranta, potpredsjednik Masseya Fergusona za prodaju, marketing i upravljanje proizvodima za Europu i Bliski istok.

"Naš opsežni asortiman kvalitetnih i produktivnih strojeva omogućuje našim kupcima kupnju dokazanih strojeva na jednom mjestu kod njihovog trgovca Masseya Fergusona za kojega znaju da će im pružiti odličnu podršku i uslugu", dodao je.

Koje novitete donosi Massey Ferguson?

Zahvaljujući matičnom društvu AGCO, Massey Ferguson se može osloniti na vodeći svjetski dizajn i tehniku. To znanje i iskustvo omogućuju kupcima da profitiraju od novih strojeva koji kombiniraju praktične inovacije s postojećim dokazanim funkcijama.

Novosti proizvoda Masseya Fergusona za žetvu stočne hrane:

  • Nova serija kosilica MF DM FQ nudi nove prednje kosilice širine 3,12 m i 3,62 m s novim vučenim ovjesom TurboLift i opcijom poboljšivača tla s valjcima ili zupcima.
  • Novi modeli serije prevrtača sijena s trozglobnom spojnicom ili transportnim podvozjem radne širine od 7,7 m, 10,2 m i 12,50 m. Temelje se na poznatom dizajnu Lotus i nude brzinu, profitabilnost i štedljivi rad. 
  • Prevrtač MF TD 1110 DN s deset žiroskopa i radne širine od 10,7 m predvodnik je linije modela s tri zgloba.  

MF DM FQ prilagođava se tlu

Nove prednje kosilice MF DM FQ Masseya Fergusona opremljene su novim postoljima sa šest ili sedam diskova. Konstrukcija je sastavljena novim jedinstvenim sustavom vodilica njihala koji odgovara čuvenom ovjesu TurboLift. On ravnomjerno vuče stroj kroz usjev i brine se za prilagodbu tlu.  

Možete izabrati između šest modela radnih širina od 3,12 m na modelu sa šest diskova ili 3,62 m na modelu sa sedam diskova. Svi modeli mogu se isporučiti s poboljšivačima tla s valjcima ili zupcima tako da kupac može izabrati najbolji sustav za svoje kulture i uvjete. 

Svi su izravno spojeni na prednji podizač bez A okvira. Time stroj ostaje blizu traktora čime se poboljšava stabilnost, a smanjuje prepust. Novi sustav klatna provodi nosač kosilice kroz novi ovjes koji se spaja na prednju stranu okvira. Na taj se način kosilice vodi kao vučeni stroj, a ne "gura" kroz usjev kao kod običnog dizajna. 

fed
Nove prednje kosilice MF DM FQ opremljene su novim postoljima sa šest ili sedam diskova (foto: austrodiesel.at)

Ovjes je spojen srednjim zglobom koji omogućuje nenadmašno 3D ogibljenje iz dokazanog hidropneumatskog amortizera TurboLift. Zahvaljujući tome, nosač može kliziti direktno iznad tla i usko pratiti konture tla od -6° na uzbrdici do +15° na nizbrdici.

Taj napredni sustav omogućuje vozaču da precizno podesi pritisak na tlo kako bi kosilica optimalno klizila iznad tla i precizno pratila njegove konture, štitila travnati pokrov i poboljšala kvalitetu krme. Kako bi uravnotežilo rad iznad padina, klatno omogućuje kretanja od +/- 13° s jedne strane na drugu. Opcionalni hidraulički bočni pomak omogućuje kretanje do 20 cm za izbjegavanje prepreka. 

Svi su modeli opremljeni novim nosačem kosilice. Dva diska promjera 62 cm, najvećima na tržištu opremljeni su dvama noževima i proizvode vrlo visoke obodne brzine za najčišći rez. Izmjena noževa je jednostavna zahvaljujući alatu za brzu izmjenu.  

Dokazani dizajn Lotus nadopunjuje program prevrtača sijena Masseya Fergusona

Massey Ferguson proširuje svoj program prevrtača sijena trima modelima serije MF TD X koji imaju dizajn Lotus poznat po poticanju visokog kapaciteta, vrlo niskoj potražnji energije i brzom sušenju

Massey Ferguson nudi dizajn poznat kao Lely Lotus za odličan dizajn prevrtača sijena, poznatih i po najvišem učinku, pouzdanosti i prilagođenosti korisniku. 

Tablica: Pregled modela MF TD X 

Model

MF TD 776 X DN

MF TD 1028 X TRC

MF TD 1310 X TRC

Radna širina

7,70 m

10,20 m

12,50 m

Žiroskopi

6

8

10

Zupci/Žiroskopi

6

7

7

Ovjes

tri zgloba

Transportno podvozje

Potražnja energije (KS)

75

54

90

Ključ visokog kapaciteta prevrtača sijena MF TD X koji su i do 40% veći od konkurenata u istoj klasi, kombinacija je prijenosa stroja i kukastih zubaca koji rade savršenom brzinom. Na taj se način postiže optimalan broj okretaja rotora na priključnom vratilu pri samo 400-450 okr./min čime se postižu znatne uštede goriva

MF TD X kukasti zupci fleksibilniji su od običnih izvedbi i mogu pomicati i do 50% više usjeva pri svakom okretaju rotora. Istodobno su blagi prema materijalu i tlu čime se oštećenje travnate površine i rizik od onečišćenja svježe krme smanjuju na najmanju moguću razinu.  

fv
MF TD X kukasti zupci fleksibilniji su od običnih izvedbi i mogu pomicati i do 50% više usjeva pri svakom okretaju rotora (foto: austrodiesel.at)

Kukasti zubac, radni kut i kombinacija kratkih i dugih zubaca omogućuju izvanredno prevrtanje koje vodi do optimalnog sušenja. Tijekom rada, kraći zupci voze oko 12% sporije od dužih koji nastavljaju svoj rad u usjevu. 

Zahvaljujući dobro definiranom mjestu ispuštanja, krma se uvijek ispušta u istom kružnom odjeljku. Mokra i teška krma baca se dalje od suhe. To pak znači da se spušta na suši materijal zbog čega se i sama brže suši. 

Prevrtač sijena s deset žiroskopa za najvišu produktivnost 

Zahvaljujući radnoj širini od 10,70 m, novi je MF TD 1110 DN Masseya Fergusona predvodnik u asortimanu. S deset žiroskopa od kojih je svaki opremljen sa šest zubaca pruža visoku produktivnost pri relativno niskoj potražnji energije od 120 KS. 

Temeljen na aktualnom dizajnu koji je do sada nudio radnu širinu do 8,6 m, novi vrhunski model opremljen je novom patentiranom stabilizacijskom kočnicom, poboljšanim hidrauličkim uređajem za granično raspršivanje te pojačanom podlogom. 

Za više informacija o novim prednjim kosilicama i prevrtačima sijena, obratite se tvrtki Austro Diesel na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson Agritechnica Prednje kosilice Prevrtači sijena AGCO


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]