Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suzbijanje korova
  • 08.03.2022. 15:00

Lemken ulaže 18 milijuna eura u kontrolirano suzbijanje korova

U Lemkenu naglašavaju da se zahvaljujući ovom načinu kontrole sredstva za njegu usjeva mogu preciznije primijeniti te smanjiti njihova upotreba

Foto: LEMKEN
  • 216
  • 23
  • 0

Lemken, proizvođač poljoprivrednih strojeva iz Njemačke, gradi novu tvornicu u Dinteloordu u Nizozemskoj. Rast svjetske potražnje za strojevima za suzbijanje korova, kao što je oprema za okopavanje s kamerom, je toliko velika da je proširenje neophodno.

Ovaj proizvođač je investirao u tehnologiju okopavanja, još 2018. godine kada je preuzeo nizozemskog proizvođača Steketee. Zbog porasta zanimanja za mehaničko, kamerom kontrolirano suzbijanje korova, tvrtka je odlučila uložiti18 milijuna eura u novi pogon koji će biti otvoren krajem 2023. godine. 

"Svijet oko nas se mijenja i zato svi uključeni u proizvodni lanac trebaju raditi zajedno kako bi osigurali održivost proizvodnje hrane. Pionirsku ulogu ima primarna proizvodnja hrane, a nove tehnologije otvaraju širok spektar mogućnosti", rekao je generalni direktor Anthony van der Ley van Lemken.

Pogon će graditi u blizini postojeće tvornice

Naglasio je da se zahvaljujući ovom načinu kontrole sredstva za njegu usjeva mogu preciznije primijeniti te smanjiti njihova upotreba. 

Steketee EC-Weeder za mehaničko suzbijanje korova u kukuruzu

Tvrtka želi stvoriti najmoderniji proizvodni pogon, ali i razvojni centar AgroForum koji će biti izvor inspiracije za domaće i međunarodne kupce. Također, žele kao iskusan i inovativan partner razvijati suradnju s drugim kompanijama, sveučilištima i fakultetima, i biti odskočna daska za startup-ove ili studente.


Tagovi

LEMKEN Poljoprivredna mehanizacija AgroForum Suzbijanje korova Korov Okopavanje s kamerom


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024