Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 14.10.2020. 12:00

Lemken slavi 240 godina - inovacije i održivost i dalje glavni cilj tvrtke

Zalažemo se za učinkovitu, održivu poljoprivredu i zajedno s našim prodajnim partnerima omogućujemo pouzdane, sigurne i učinkovite radne procese za poljoprivrednike iz cijelog svijeta, rekao je Nicola Lemken

Foto: LEMKEN
  • 442
  • 259
  • 0

Godine 1780. Wilhelmus Lemken osnovao je malu kovačnicu u Xantenu na Donjoj Rajni, postavljajući tako temelje uspješnoj tvrtki. Danas je Lemken jedan od vodećih proizvođača profesionalne poljoprivredne mehanizacije s više od 1.600 zaposlenih i 29 prodajnih podružnica širom svijeta. Ove godine obiteljska tvrtka obilježava 240. obljetnicu uz brojne događaje za svoje zaposlenike, prodajne partnere i kupce.

Sve je krenulo kada je Wilhelmus počeo kovati plugove, kultivatore i drljače za lokalne poljoprivrednike u blizini Xantena na Donjoj Rajni prije 240 godina, a ti rani proizvodi do danas su ostali dio asortimana. Nadalje, 1969. Viktor Lemken preuzeo je upravljanje obiteljskim poduzećem i njegov razvoj vodio inovacijama koje su definirale ovu industriju.

Od Smaragda do Rubina...

"Kao rezultat toga, sada smo najiskusniji proizvođač plugova na svim glavnim poljoprivrednim tržištima širom svijeta. Isto tako, tehnologija obrade strništa prešla je dug put od poznatog modela Smaragd od prije 80 godina do današnjeg vodećeg modela, Rubina 10. Istodobno, inovativna tehnologija pluga osigurala je svoj proboj na mjestu lidera na tržištu i postavila mjerilo za cijelu industriju", ističu iz ove tvrtke.

vs
Kompaktna tanjurača Rubin

Uz sve veći fokus na izvoz i otvaranje istočnih tržišta od 90-ih nadalje, nastavili su bilježiti snažan rast. Asortiman je proširen na sijačice i kombinirane sijačice, a broj zaposlenih od tada neprestano raste.

Nicol Lemken sada je sedma generacija upravitelja ovog obiteljskog poduzeća i nastavlja se fokusirati na profesionalnu poljoprivrednu proizvodnju koju odlikuju inovativnost i visoka kvaliteta: "Zalažemo se za učinkovitu, održivu poljoprivredu i zajedno s našim prodajnim partnerima omogućujemo pouzdane, sigurne i učinkovite radne procese za poljoprivrednike iz cijelog svijeta u širokom rasponu primjena i za vrlo raznolike pristupe u biljnoj proizvodnji. Naši se kupci uvijek mogu 100% pouzdati u izuzetnu tehnologiju i sveobuhvatnu uslugu. Da bismo ispunili ovo obećanje, usko surađujemo sa specijaliziranim prodavačima i našim visokokvalificiranim servisnim timom", rekla je.

Kontrola kamerama i selektivna primjena proizvoda za njegu

Podsjetimo, svoj asortiman fokusiraju na obradu tla, sjetvu i njegu usjeva. Tvrtka je početkom ove godine preusmjerila pažnju na tehnologiju kontroliranu kamerom i selektivnu primjenu proizvoda za njegu usjeva.

csx
Prikaz tvornice iz zraka

"Lemken uživa izvrsnu reputaciju daleko izvan domaćeg, njemačkog tržišta. Cilj nam je uspješno voditi ovu obiteljsku tvrtku u sljedeću generaciju nudeći inovacije koje će optimalno koristiti našim kupcima", rekao je izvršni direktor Anthony van der Ley.

Odgovorna upotreba resursa igra ključnu ulogu na proizvodnim pogonima tvrtke više od 15 godina pa ističu kako je njhova tvornica u Alpenu ugljično neutralna u svojoj potrošnji električne energije.

Napominju kako cijene dugogodišnje iskustvo i razvoj osoblja stoga je prikladno da se snažno usredotoče na svoje zaposlenike dok slave ovu godišnjicu. Povodom toga na web stranici 240lemken.com pokrenuli su specijal o povijesti tvrtke, a kupce pozivaju da podijele svoja iskustva.


Tagovi

LEMKEN 240 godina Povijest tvrtke Obrada tla Inovativna tehnologija Poljoprivredna mehanizacija Plug


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić