Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 17.12.2018. 13:30

KWS na konvenciji za 2019. predstavio hibride prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

U pozitivnoj atmosferi i predblagdanskom duhu, završena je još jedna konvencija tvrtke KWS. Osvrnuli su se na proteklu godinu i predstavili hibride budućnosti, od kojih će se neki nalaziti i u posebnoj grupi, koja daje "više" pod nazivom PLUS4GRAIN što je ujedno i premijerno objavljeno na konvenciji.

Foto: KWS
  • 262
  • 17
  • 0

Kraj godine idealno je vrijeme za razmjenu iskustva i pregled rezultata protekle proizvodne godine, a isto tako i za predstavljanje noviteta za nadolazeću sezonu. "Poštivati ljude s kojima radimo, poštivati zemlju na kojoj radimo i poštivati tradiciju, formula je koja garantira uspjeh, a ujedno i temelj na kojemu je izgrađena tvrtka", navode iz KWS-a. Vodeći se svojim temeljnim principima, KWS je i ove godine organizirao još jednu konvenciju za svoje partnere i suradnike.

CONVISO® SMART - prva proizvodna godina u Hrvatskoj

Okupljenim su uzvanicima stručnjaci iz KWS-a dali osvrt na prvu proizvodnu godinu CONVISO® SMART sistema u Hrvatskoj u kojem je gospodin Claus Hoeck, regionalni direktor divizije šećerne repe za centralnu i jugoistočnu Europu, prisutnima prenio sve utiske o prvoj sezoni ovog revolucionarnog sistema u kontroli korova u šećernoj repi. CONVISO® SMART je nova tehnologija kontrole korova u usjevima šećerne repe, u kojoj dvije ključne komponente, SMART KWS sjeme i CONVISO® ONE Bayer herbicid, funkcioniraju "rame uz rame". CONVISO® SMART sistem osigurava veću praktičnost, fleksibilnost, učinkovitost i održivost. Ova nova tehnologija uzgoja, s manjim brojem tretiranja šećerne repe postiže bolju kontrolu korova i uštede vremena zbog fleksibilnog vremena prskanja te bolju iskorištenost potencijala prinosa. Na ovoj su konvenciji predstavljeni rezultati koje su ostvarile KWS sorte šećerne repe, pa tako i SMART sorta SMART BELAMIA KWS koja je ove godine bila prvi puta zasijana na hrvatskim poljima te se pokazala kao izuzetno dobra i kod proizvođača zadovoljila sva očekivanja. Stoga se u narednoj sezoni očekuje još veći porast hektara sa zasijanom SMART sortom.

Osim SMART sorte, svakako treba spomenuti i novitet u standardnom sortimentu šećerne repe, a to je nova sorta INDIRA KWS te novitet u sortimentu ječma, sorta ASTAIRE.

cd
Na konvenciji su predstavljeni rezultati CONVISO® SMART sistema iz 5 zemalja

Predstavljeni hibridi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Osim osvrta na nove tehnologije CONVISO® SMART i CLIMACONTROL3  koje su predstavljene na tržištu u posljednje dvije godine, predstavnici tvrtke KWS su se osvrnuli i na sam napredak u selekciji hibrida kukuruza. Uspoređujući hibride kukuruza iz tako nedaleke prošlosti, sadašnjosti te one hibride koje će predstaviti u budućnosti, jasno se vidi kako su iz godine u godinu hibridi kukuruza koje stavljaju na tržište odlično odabrani baš za naše uzgojno područje. Grupa hibrida CLIMACONTROL3 , koja je bila odgovor na klimatske promjene i sušna razdoblja, pokazala se kao iznimno uspješna kako u prijašnjim sezonama tako i u prošloj. Prikazani su rezultati prethodne proizvodne godine koja je za kukuruz bila izuzetno pogodna pa su neki hibridi postigli svoj puni potencijal prinosa te kod proizvođača izazvali zadovoljstvo kao i hibridi koju u sljedećoj proizvodnoj sezoni dolaze na tržište.

U prošloj su se proizvodnoj godini uz visoke prinose i niske vlage, iskazali hibridi Kamparis, Kapitolis, Konfites te Kleopatras. A hibridi koji će se od sljedeće sezone naći u prodaji na tržištu Republike Hrvatske su KABRINIAS i KOLLEGAS. Ovi su hibridi prvi puta predstavljeni na KWS danima polja kukuruza u Brckovljanima, te uz hibride KWS Kashmir, KWS Orlando i KWS Smaragd koji će se na tržištu naći u narednim sezonama, čine grupu hibrida budućnosti. A neki od njih će se nalaziti i u posebnoj grupi, u grupi koja daje "više" pod nazivom PLUS4GRAIN što je ujedno i premijerno objavljeno na konvenciji.

cd
Iz KWS-a pripremaju puno noviteta za narednu sezonu

U pozitivnoj atmosferi i predblagdanskom duhu, završena je još jedna konvencija tvrtke KWS, no, naravno, puno toga novoga pripremaju za same proizvođače početkom sljedeće godine.

Kako je bilo na konvenciji, pogledajte u videoprilogu:

Za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

KWS CONVISO® SMART CLIMACONTROL3 PLUS4GRAIN Hibridi kukuruza Sorte šećerne repe Konvencija za 2019


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]